BATHMEN – Uit onderzoek van de website Kentekencheck.nu blijkt dat Bathmen minder elektrische laadpunten heeft dan het gemiddelde in Overijssel. Hiermee scoort deze plaats minder goed op het gebied van duurzaamheid.Elektrisch rijden wordt in Nederland steeds belangrijker, naast dat het milieu vriendelijker is, is het ook in vele gevallen stukken voordeliger. Het enige nadeel is dat er momenteel minder laadpunten dan benzinestations in Nederland zijn.

Momenteel heeft Bathmen exact 6 laadpunten voor elektrische auto’s. Het gemiddelde in de provincie Overijssel ligt op 14 punten, hiermee scoort het dorp 57% lager dan het gemiddelde.

De gemeente wordt om een reactie gevraagd wat men doet om dit verder te bevorderen en wat de doelstellingen voor 2020 zijn. De complete kaart van elektrische laadpunten in de provincie kan gezien worden op: www.kentekencheck.nu/laadpunten-overijssel/

Vorig artikelLettele zet zich weer in voor de Voedselbank in Deventer
Volgend artikelDeventer jongeren sluiten zich op voor SR 2018