DIEPENVEEN – Zaterdag 29 september was het zover het buurtfeest van Langs de Wetering begon. Na een goede, gezellige voorbereiding, het plaatsen en inrichten van de tent en opzetten van het springkussen. Kwamen de er 45 buurtbewoners binnendruppelen, in leeftijd variërend van 1 tot 90 jaar, op het speelveld tussen de woonblokken 3 en 4.

Het thema van het buurtfeest was “Etwas Deutsches”. We begonnen met een kopje koffie en een stukje warme Apfelstrudel. Daarna was het tijd voor de 1ste activiteit: Klootschieten op de Schapenzandweg. Er werden 4 groepen gemaakt en een parcour uitgezet. Jong en oud genoten zichtbaar van het samenzijn en het mooie weer.

Nadat iedereen weer terug was bij de tent was het tijd voor de volgende hilarische activiteit: Het hakken-zagen-timmeren spel, een estafetterace, eerst moesten er 3 houtblokken in 4 stukken worden gehakt, vervolgens 3 palen in 3 stukken worden gezaagd en daarna in de blokken 4 spijkers worden geslagen. Dit over een parcour van 50 meter, vervoerd met een kruiwagen. De ene groep was nog fanatieker dan de andere, aangemoedigd door elkaar.

Rond 17.30 uur was het etenstijd, op een grote pan werden heerlijke worstjes gebakken en broodjes hamburgers bereid, jong en oud hielpen elkaar bij het koken. Ook de Bratkartofflen en kartofflesalat mochten niet ontbreken.

’s Avonds werd er een Duits-woordenboek-spel gespeeld o.l.v. een Duitse buurvrouw die onlangs haar Nederlands nationaliteit mocht ontvangen. Aansluitend was er een prijsuitreiking met al hoofdprijs een Schwarzwälder kirsch torte.

Na de nodige versnaperingen werd het nog een gezellige avond waar nog vaak over nagepraat zal worden. Via de Gemeente Deventer, Wij Deventer mochten wij een subsidie van €80,- ontvangen, deze heeft zeker bijgedragen aan een geslaagd buurtfeest!

Vorig artikelColumn Buurtproat: Rijk
Volgend artikelSpeelotheek De Speelakkerzoekt vrijwilligers!