We zijn verschrikkelijk rijk in Nederland, soms loopt het zo de spuigaten uit, dat we van gekkigheid niet weten wat we moeten verzinnen. Neem nu Deventer met een belachelijk duur stadhuis. Doorgedrukt door vertrekkende ambtenaren die bereikbaarheid belangrijk vonden. Dat terwijl aan de rand van Deventer de bereikbaarheid veel beter is, ruime parkeermogelijkheden en de bouw- en grondkosten aanzienlijk lager. Maar prestige gaat voor blijkt keer op keer, kijk naar het geldverslindend monster ‘De Viking’. Een onduidelijk theater wat absoluut de kroon gaat spannen qua geldverkwisting. Erg veel woorden wil ik niet vuilmaken aan de zakken geld die jaarlijks o.a. richting de schouwburg gaan, of men het nu bezoekt of niet. En ook voor ‘De Scheg’ lapt de Deventernaar flink bij omdat men het nimmer kosten sluitend krijgen.  Vorige maand is de Provinciale Staten besloten om geen geld vrij te maken voor de verdubbeling van het spoor tussen Deventer en Olst. De Tweede Kamer gaat juist wel geld vrij maken! Voor dat verdubbelen van die spoorlijn wil Overijssel dan weer geen euro bijleggen. Maar grap is nu dat een station bij Deventer Noord (Platvoet) ineens op een verlanglijst staan. Waarom in vredesnaam? Omdat Zwolle Zuid er ook eentje wil en Deventer natuurlijk niet kan achterblijven?  De haalbaarheid moet nog onderzocht worden, tevens het nut er van. Substantiële verbeteringen zal het niet opleveren maar volgens de PvdA is het onwenselijk dat wij wijkbewoners ‘maar liefst 10 minuten’ moeten fietsen om de trein te pakken. Eerdere rapporten spreken elkaar tegen als het gaat over noodzaak en kosten. Tevens lijkt het gebaseerd te zijn op aannames die de kosten alleen maar verhogen. Want het gaat over hopen dat er een verbetering zal plaatsvinden. Tegen de tijd dat de trein hier op Borgele weer optrekt, stap ik keurig in op centraal station, daar waar net voor miljoenen de infrastructuur, voor de derde keer, is aangepakt. Ergens schaam ik mij er gewoon voor, niet alleen dat we hier zoveel geld hebben, maar meer de manier hoe we er mee om gaan.

Vorig artikelKwaliteit, aandacht en plezier staan bij Kinderopvang Bubbels op nummer 1
Volgend artikelBuurtfeest Langs de Wetering in Diepenveen