DEVENTER – Kwaliteitsslagerij Jos Huisman uit Deventer ontving een eervolle vermelding in de Lekkerste Bal Gehakt 2018, de vakwedstrijd georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Slagers. De gehaktballen van Kwaliteitsslagerij Jos Huisman behoren hiermee tot de beste 10 van Nederland.

Kwaliteitsslagerij Jos Huisman ontving de eervolle vermelding uit handen van juryvoorzitter en tv-kok en -presentatrice Sandra Ysbrandy. De feestelijke uitreiking vond plaats op de Slavakto in de Jaarbeurs Utrecht.

Op basis van een voorselectie, een finaleronde en een mysterieaankoop zijn alle gehaktballen gekeurd. De jury, bestaande uit branche erkende meesterslager Wouter van de Veen (Slagerij Wout van de Veen), Marco Jurriëns (Keurslagerij Horst en winnaar 2017) en juryvoorzitter Sandra Ysbrandy, heeft alle inzendingen met veel zorg en aandacht gekeurd om tot dit oordeel te komen. Bij de beoordeling wogen alle onderdelen van een lekkere gehaktbal mee waaronder uiteraard smaak, geur, kleur, samenstelling en bewerking.

De jury zei over de gehaktballen van Kwaliteitsslagerij Jos Huisman: “Een aantrekkelijke bal waar je je tanden in wilt zetten.”

Slager Jos Huisman: “Wij zijn erg trots op het behaalde resultaat. Wij doen voor de eerste keer mee met deze wedstrijd en dan tot de beste tien van Nederland behoren!”

Over Kwaliteitsslagerij Jos Huisman
Slagerij Huisman is een ambachtelijke slagerij met een eigen worstmakerij en rokerij. Sinds 1992 runnen Jos en Dianne Huisman de slagerij op het Mariënburghplein in Deventer.

Vorig artikelDubbeltentoonstelling eert de rijke boekhistorie van Deventer
Volgend artikelNieuwe spoortunnel in Colmschate over 1.5 week open