DEVENTER –  De Deventer Hockey Vereniging heeft als eerste sportvereniging in het Oosten van het land de beschikking gekregen over een watertappunt.

Hierdoor kunnen leden en bezoekers gratis kwalitatief drinkwater op een laagdrempelige manier verkrijgen. De uitvoering op het complex van DHV heeft een uitgang om, bij voorkeur in herbruikbare flessen (een DHV fles is te koop), te tappen en een fontein om in te ‘happen’.

Join The Pipe (www.join-the-pipe.org) heeft dit watertappunt geleverd. Zij zijn het eerste sociale netwerk van kraanwaterdrinkers met als droom, het bouwen van de langste waterleiding om zo iedereen, overal ter wereld, van schoon drinkwater te voorzien.
Door het aanbieden van herbruikbare flessen en het plaatsen van duurzame drinkwater-tappunten wil Join The Pipe het gebruik van milieuvervuilend voorverpakt bronwater tegengaan. Met de verkoop van watertappunten en herbruikbare waterflessen worden schoon drinkwater projecten in ontwikkelingslanden gefinancierd. Join The Pipe deelt flessen uit aan schoolkinderen voor betere hygiëne, plaatst waterpompen in dorpen en organiseert  City Clean Ups. Hiermee kan de ‘plastic soup’ bij de bron worden aangepakt.

Vorig artikelMidwinterloop Diepenveen en kidsrun weer in aantocht
Volgend artikelVoorbeschouwing Telstar – Go Ahead Eagles