DEVENTER – Vanavond in De Adelaarshorst: de adelaars tegen de schapenkoppen, oftewel: Go Ahead Eagles tegen FC Dordrecht. Beide ploegen willen zich met een goed resultaat revancheren voor de nederlaag die zij afgelopen week leden. Go Ahead Eagles om zich in de top van de Keuken Kampioen Divisie te handhaven, FC Dordrecht om de weg omhoog in te zetten.

Trainer John Stegeman zag vorige week een ondermaats Go Ahead Eagles tegen SC Telstar (2-1). Hij begint vanavond met dezelfde elf. “Als je krediet opbouwt, verdien je krediet en mag je ook soms de fout ingaan”, zegt hij. “Als je daar maar van leert, dat is het belangrijkst. Het kan voorkomen dat sommige jongens even een iets mindere dag hebben, maar dan moet je dat met elkaar oplossen. Daar ben je een team voor.”

SC Telstar speelde, net als SC Cambuur een week eerder, compact en met veel spelers achter de bal. Go Ahead Eagles had hierdoor met name in de eerste helft moeite om tot kansen te komen. Stegeman: “Ook morgen zullen we veel de bal hebben, verwacht ik. Dan gaat het erom hoe vast je bent in de passing, hoe vast je bent in de aannames. Alleen als je daarin kwaliteit levert – en dat was niet het geval in Velsen – kom je tegen een wat meer verdedigend ingestelde tegenstander tot kansen.”

Tegenstander FC Dordrecht neemt momenteel in de Keuken Kampioen Divisie de negentiende positie in. Met 6 punten uit 12 competitiewedstrijden houden de Dordtenaren vooralsnog alleen Jong FC Utrecht op de ranglijst op doelsaldo onder zich. FC Dordrecht schraapte de punten bijeen door een zege op SC Cambuur (3-1) en gelijke spelen tegen Helmond Sport (0-0), Jong AZ (1-1) en Jong PSV (2-2). Daartegenover stonden acht nederlagen voor de ploeg van trainer Gérard de Nooijer.

Go Ahead Eagles kijkt met weinig plezier terug op het thuisduel dat vorig seizoen tegen FC Dordrecht werd gespeeld. De Dordtenaren wonnen op 17 november 2017 met 0-3 door doelpunten van Julius Bliek, Mailson Lima en Gustavo Hamer. Sinds dit seizoen speelt Bliek bij Go Ahead Eagles en de verdediger ontmoet dus aanstaande vrijdag in De Adelaarshorst zijn voormalige club. Beter verging het Go Ahead Eagles op 6 november 2015 tegen FC Dordrecht. Destijds wonnen de Deventenaren in de Eredivisie met 3-0 van de Schapenkoppen door een doelpunt van Jeffrey Rijsdijk en twee goals van Leon de Kogel.

Voor de wedstrijd van morgen zijn alweer bijna 8.000 kaarten verkocht! Sterker nog: de eerste vakken zijn bijna uitverkocht. Heb je nog geen ticket(s)? Scoor die dan snel via deze link!

Belangrijke informatie:
– Oproep: ga morgen op tijd naar je plek! Voor de wedstrijd worden namelijk Bronzen Kampioensschilden uitgereikt aan Hobie Verhulst (beste doelman 1e periode), Istvan Bakx (beste speler) en John Stegeman (beste trainer). Meer info lees je hier.
– Let op! Ook morgen dien je weer zelf je ticket te scannen. Kom je voor het eerst of leverde dit eerder problemen op? Lees hier de instructies en bekijk de instructivideo!
– Geef gul! Op het Stadionplein wordt gecollecteerd voor Gehandicaptensport Nederland, dat sporten voor mensen met een beperking mogelijk maakt.

Vorig artikelLooschool en Hovenschool winnen Bladverzamelwedstrijd 2018
Volgend artikelKerstengelenactie: nu ook in Bathmen