DEVENTER – Zondag 11 november 2018 werd de nieuwe Prins der Deurzakkers gepresenteerd in De Horst. Zijne Doorluchtige Hoogheid Hans I (Reuvers) is de nieuwe hoogheid van de oudste carnavalsvereniging uit Deventer en zal regeren over het carnavalsjaar 2018-2019. Samen met zijn Veurloper Eli Lysen.

Aan het begin van de avond werd er afscheid genomen van Prinses Anita en Prins Adam, het prinsenpaar van het carnavalsjaar 2017-2018. Daarmee kwam er ook een eind aan een fantastisch 5x 11 jubileumjaar.
Elke groep; Raad van Elf, dansgroep Dynamite, De Prinsengarde en dweilorkest de Deurmatten, nam op zijn manier afscheid. Om 22.30 uur was hun afscheid als prinsenpaar een feit. De zaal in De Horst liep inmiddels gezellig vol met veel andere meezakkers en carnavalsvrienden uit Deventer en het speculeren naar de nieuwe hoogheid begon. De spanning nam steeds meer toe. Zeker vanaf 23.00 uur toen de bekendmaking van start ging. Na een zeer spectaculaire opkomst stond Prins Hans I, als nieuwe hoogheid naast de Veurloper.

Na het installeren van de nieuwe hoogheid en het voorlezen van de Proklamatie, is ZDH Prins Hans I klaar voor zijn regeringsjaar bij carnavalsvereniging Deurzakkers Daeventer.
Om elluf over elluf werd het nieuwe carnavalsjaar door de prins Hans I feestelijk geopend.

Einde van een fantastisch jubileumjaar
Iedere elf jaar viert de Deventer carnavalsvereniging De Deurzakkers een jubileum. Ons jubileumjaar is nu officieel ten einde. Een jaar met allerlei feestelijke en bijzondere activiteiten. Naast allerlei jubileumactiviteiten zoals een kerstdiner, jubileumreceptie en een oktoberfestival lag het hoogtepunt van het jubileumjaar op zaterdag 3 februari 2018 tijdens het 5 x 11 jubileumfeest in de Deventer Schouwburg met een optreden van Guido’s Orchestra band bezetting.

Surf voor meer informatie naar http://www.deurzakkers.nl of kijk op www.youtube.com (deurzakkers daeventer) voor een beeldverslag van de avond.

Vorig artikelColumn Sonja Veneman: Macht der gewoonte
Volgend artikelKerstmarkt bij Het Goed Deventer op 17 november