DEVENTER – Een automobilist heeft dinsdagavond even na 23:00 uur een fietser geschept op het fietspad op de Zwolseweg/N337 bij Deventer. De vrouw werd van achteren aangereden, de bestuurder van de auto liet het slachtoffer vervolgens zwaargewond achter.

Het bizarre ongeval wordt nog vreemder als de bestuurder in zijn vlucht een verkeersbord uit de grond en vervolgens de dijk afschiet. Onderaan de dijk belandde de auto in een kleine poel met water. De bestuurder sloeg vervolgens op de vlucht.

De vrouw raakte zwaargewond en is afgevoerd naar het ziekenhuis in Deventer, op het fietspad ligt een grote bloedvlek en de fiets is totaal verwrongen. Op het eerste gezicht lijkt het alsof de auto al langere tijd op het vrijliggende fietspad heeft gereden. Het is niet bekend wat de verwondingen van de aangereden vrouw zijn.

Volgens omstanders lagen er in het voertuig ook bloedsporen, wat zou betekenen dat de bestuurder zelf ook gewond is geraakt. De politie is met meerdere eenheden op zoek naar de gevluchte bestuurder.

De politie heeft lange tijd de N337 afgesloten voor onderzoek. (Bron: SBS6)

Vorig artikelColumn Marcel Schoemaker: Merry Christmas!
Volgend artikelTop-10 kerstcadeaus 2018