DEVENTER – Het vervolg van de vaccinatiecampagne tegen de ziekte meningokokken ACWY is gepland. Jongeren die geboren zijn tussen 1 januari en 1 mei 2004 of in de jaren 2001 en 2002 krijgen in 2019 een oproep om een vaccinatie te komen halen in maart of april.

De vaccinatiedata staan op de website van GGD IJsselland. Het is de bedoeling dat de jongeren de vaccinatie halen in de gemeente waar zij staan ingeschreven. 

Medio mei/juni 2019 krijgen jongeren die geboren zijn in 2003 of 2005 een oproep om de vaccinatie te komen halen. Hiermee is straks een groot deel van de jongeren die geboren zijn in 2001 tot en met 2005 gevaccineerd. Doel is verspreiding van de meningokokkenziekte tegen te gaan en door het vaccineren van deze groep de hele bevolking van Nederland te beschermen. Bekijk de vaccinatiedata in het voorjaar van 2019 op www.ggdijsselland.nl
Als je de meningokokkenvaccinatie komt halen moet je je kunnen identificeren, dus eem je ID mee. 

Vorig artikelKerstbomen krijgen 2e leven in het klimaatbos
Volgend artikelUitgangspunten om zonnepark mogelijk te maken