DEVENTER – In de panden die er nu staan, zaten vroeger opleidingsinstituut Bouwbasic en wasserij De Ooievaar. Deze panden worden gesloopt om plek te maken voor nieuwbouw. De nieuwe woningen moeten aansluiten bij de woningen die de afgelopen jaren gebouwd zijn op het T&D-terrein.

Aanvulling

Wethouder Wonen Jan Jaap Kolkman is blij met de ontwikkelingen. “Deze plek verdient het om aangepakt te worden. Het T&D-terrein is dankzij de nieuwbouw de afgelopen jaren veranderd in een levendige familiewijk. Woningen op de plek van de oude Bouwbasic kunnen daar een prachtige aanvulling op zijn.”

Industriële locatie

Het gebied tussen de Veenweg en de Weseperstraat was een belangrijke industriële plek in de 20e eeuw. Naast het opleidingsinstituut en de wasserij, zaten hier ook Zandhuis & Zwart en de oude Karwei. De gemeente vindt het van belang dat de cultuurhistorische betekenis van deze plek behouden blijft. Dat is een belangrijk uitgangspunt bij het uitwerken van de plannen.

Vorig artikelVerkoop halve seizoenkaarten van Go Ahead Eagles gestart
Volgend artikelWelkom, in de bankierswoning van de familie Vermeer. Kom binnen!