DEVENTER – Niet veel reisbureaus kunnen het zeggen, maar AV Tours & Safaris heeft een mijlpaal bereikt. Al 25 jaar organiseren zij groepsreizen, individuele rondreizen en maken zij reizen op maat naar zuidelijk en Oost Afrika, dé plekken onder de Sahara waar natuur de boventoon voert.

Het avontuur begon in 1994 toen de voormalige eigenaresse op reis ging naar Kenia, verliefd werd op het land, de natuur en de lieve bevolking. Vervolgens begonnen zij voor vrienden en familie reizen te organiseren om hen te laten proeven van het bijzondere continent.

In 2014 nam Mathijs Dassel het inmiddels uitgegroeide reisbureau over. “Met onze vaste krachten Marielle, Menieke en in Nairobi gestationeerde Mary, maken we iedere dag mensen blij met een onvergetelijke ervaring”, vertelt de eigenaar enthousiast.
“Door onze kleinschaligheid en specialiteit is de klant bij ons geen nummer. Wanneer mensen een reis bij ons boeken en ons bellen of mailen, weet iedereen op kantoor om welke klant het gaat.
Ook wanneer de reizigers in Afrika zijn is onze agent Mary op de hoogte van alle ins en outs.
Hierdoor kan rekening worden gehouden met de persoonlijke wensen en behoeften van eenieder”, aldus Mathijs.

Dat AV-Tours & Safaris ook rekening houdt met dierenwelzijn en behoud van natuur staat voorop. Zo wordt er geen accommodatie aangeboden waar ook gejaagd kan worden. Ook worden met de reizen diverse projecten ondersteunt. Te denken valt aan opvang voor olifanten die later weer uitgezet worden in de natuur en het behoud van wildlife parken. Een deel van de entreeprijzen wordt gebruikt om de projecten te financieren.
“Een reis kan een enorme impact hebben op iemands gemoedstoestand. Wanneer je een volwassen persoon van emotie en spanning in tranen ziet uitbarsten wanneer hij/zij oog in oog met een Gorilla staat, dan weet je dat je het goed hebt gedaan.”

AV-Tours & Safaris, Leonard Springerlaan 303, Deventer. Tel: 0570 640300. www.avtours.nl

Vorig artikelJ&R stroopwafels stopt op de vrijdagmarkt Deventer
Volgend artikelZorgen bij D66 over parkeerproblemen vergunninghouders