DEVENTER – Kopje koffie bij het Deventer koekhuisje, slenteren over de vrijdagmarkt en even bijpraten bij Jan Schimmel ‘de stroopwafelman’, oftewel J&R Stroopwafels. Dit kan niet meer bij Jan op de vrijdag, want op deze dag is hij gestopt.

Hoe het begon
Jan was voorheen banketbakker, en uit dat zoete verleden heeft hij een rijke fantasie meegenomen naar zijn stroopwafelkraam. Alles wordt vers gemaakt. Vooral bekend zijn z’n beer- en hartvormige wafels, erg geliefd bij kinderen en verliefde stelletjes.

Sinds 1995 staat Jan Schimmel op de vrijdagochtendmarkt met zijn eigengemaakte stroopwafels en andere lekkernijen. Zijn kraam is in de loop der jaren een vaste ontmoetingsplek geworden voor veel marktbezoekers.

Jan vertelt: “de Deventer marktbezoekers zijn trouwe bezoekers, iedere vrijdag komen ze komen voor een warme stroopwafel en een gezellig praatje”. Jan begon alleen met zijn kraam, maar met de jaren kreeg hij versterking omdat het steeds drukker werd.

Zaterdagmarkt blijft gewoon
Ook op zaterdag staat hij op de markt, deze dag blijft gewoon. “Op de zaterdagmarkt heb ik personeel staan die ik op de vrijdagmarkt niet had.

“Natuurlijk ga ik de verhalen missen op de vrijdag, maar die kun je ook op zaterdag aan mij kwijt, met een warme stroopwafel in de hand.” Jan heeft wel gezorgd voor een goede vervanger, namelijk Hanneke Golbach. Zij staat nu op vrijdag met dezelfde kwaliteit stroopwafels en glimlach op de vrijdagochtendmarkt.

Vorig artikelABC banden Deventer op de toekomst voorbereid
Volgend artikelAV-tours & Safaris bestaat 25 jaar