DEVENTER – D66 Deventer krijgt signalen van vergunningshouders die problemen ervaren bij het parkeren van hun voertuigen in de binnenstad vanaf het moment dat het Grote Kerkhof autovrij is gemaakt. De partij heeft enkele schriftelijke vragen aan het college gesteld over de ontstane situatie.

De partij zegt in de brief aan het college dat ‘veel vergunninghouders sinds 2 januari grote hinder ondervinden met het gebruik van hun parkeervergunning in de avonduren. Na het werk thuis aangekomen, kunnen ze geen parkeerplek vinden op de voor vergunninghouders aangewezen plekken. Noch in de parkeergarage onder het stadhuis, noch op de nieuwe markt of elders kunnen ze hun voertuig parkeren.’

D66 wil graag van het college weten wat de omvang van het tekort aan parkeerplaatsen voor vergunninghouders is en vraagt of er meer parkeerplekken in de garage onder het stadhuis gereserveerd kunnen worden. De fractie is ook benieuwd of de Brinkgarage aan De Bokkingshang een optie is voor vergunningshouders.

Vorig artikelAV-tours & Safaris bestaat 25 jaar
Volgend artikelNieuw: Deventer MuziekMaak Dag