DEVENTER – Kwaliteitsslagerij Jos Huisman uit Deventer heeft een eervolle vermelding behaald in de finale van de vakwedstrijd de Grote Grillworsttest. Op 12 februari kreeg slager Jos Huisman de bijbehorende prijs uitgereikt door 24-Kitchen chef én juryvoorzitter Hugo Kennis in het Van der Valk Hotel in Tiel. ”Een nette en vooral lekkere grillworst” zei de jury over deze inzending.  Grillworst is onbetwist het omfiets product van de slager, een favoriet van veel consumenten. Bijna 100 slagers zonden hun grillworst in voor deze vakwedstrijd van de Koninklijke Nederlandse Slagers. De Grote Grillworsttest is dit jaar voor de vijfde achtereenvolgende keer georganiseerd. Topslagerij Van de Weg uit Oosterwolde is de winnaar van de Grote Grillworsttest. De tweede plaats is voor Slagerij Martin Meijer uit Lekkerkerk. Slagerij Jan de Rooij uit Berkel & Rodenrijs behaalde de derde plaats.  Jury
De jury bestaat dit jaar uit Hugo Kennis, tv-kok en worstliefhebber, Nathan Burggraaf als gecertificeerd keurmeester vanuit het Expertisecentrum voor het Slagersambacht en winnaar van vorig jaar, Keurslager Han Braamskamp. De jury is aangevuld met branche erkende meesterslager Wouter van de Veen. Wat maakt een goede grillworst? “Een goede grillworst heeft geen poespas nodig. Goede kruiding en lekker afgrillen is de sleutel tot succes”, aldus de jury. Tijdens de keuring op 24 januari zijn de inzendingen gekeurd door de jury. Alle inzendingen zijn zowel koud als warm gekeurd. De producten zijn gekeurd op alle aspecten die te maken hebben met ‘uitwendig aanzien en kleur’, ‘aanzien snijvlak en inwendige kleur’, ‘geur en smaak’ en ‘samenstelling en consistentie’.

Vorig artikelNaviva: meer dan alleen goede kraamzorg
Volgend artikelDeventer Ondernemers Event druk bezocht