DEVENTER – Afgelopen zaterdag werden er in Enschede en in Nieuwleusen voorwedstrijden gehouden voor turnsters in de 5e divisie. Het lot had bepaald dat de turnsters van SVOD hun wedstrijd in Nieuwleusen zouden turnen.

De pupillen 2 Chanelle Bos, Minde Stegeman en Zoë Koerhuis startten op sprong. Het in-turnen van Minde was goed, maar helaas was de uitvoering voor de wedstrijd iets minder stabiel. Zoë had een strakke sprong die de 2e score opleverde. Chanelle maakte haar debuut in de 5e divisie en deed dit met 2 mooie sprongen over de kast. Bij brug ging het iets minder bij Chanelle; met iets te veel vaart na de buikdraai en een val bij het op hurken. Dat overkwam ook Zoë bij het op hurken, terwijl Minde hier juist een nette oefening liet zien. Op balk wisten ze zich alle drie te revancheren met stabiele oefeningen. P het laatste toestel vloer hier en daar nog wat oneffenheden, maar voor Zoë voldoende voor het 2e cijfer. In het totaalklassement leverde haar dit een en bronzen medaille en rechtstreekse plaatsing op voor de finale.

In de andere baan gingen de junioren Fiene de Wit, Anna Heitling en Janne Cornelissen voortvarend van start op het onderdeel brug. Op balk werd er stabiel geturnd door Janne en Fiene. Dit resulteerde in de 3e score voor Janne en Fiene, die debuteerde in dit niveau, behaalde de hoogste score in het totale deelnemersveld.  Op vloer en sprong mooie oefeningen door alle drie de turnsters, waar Anna haar angst overwon en zonder hulp over de pegasus sprong.  Bij de uitslag werd Janne als 4e opgenoemd. Dat betekende een plek net naast het podium, maar wel plaatsing voor de finale.

In wedstrijd 4 mochten Silke Holtkuile en Pleun Scheltema bij de pupillen 1 en senior Janneke Brokken de dag afsluiten. De pupillen begonnen goed op balk. Bij vloer turnde Pleun een hele mooie overslag wat de 7e score opleverde. Sprong was stabiel en ook op brug werden er mooie zwaaien getoond. Ook Janneke, die vorige jaar nog uitkwam voor SV Harfsen in de 6e divisie, startte op balk. Helaas iets minder stabiel, maar dat maakte ze goed met een sierlijke vloeroefening. Op sprong een nette overslag en toen restte haar alleen nog brug. Afgelopen week hard geoefend op de kiep, dus nu maar kijken of dat nu ook zou lukken. Tot grote vreugde lukte het met het in turnen. Hiermee had Janneke iets te veel kruit verschoten, dus mislukte het tijdens de echte oefening, maar Janneke straalde gedurende de hele oefening.

Helaas was de concurrentie groot en was het allemaal net niet goed genoeg voor de finale. In de play off die op 16 maart wordt gehouden, kunnen ze proberen via die wedstrijd een finale plaats proberen te bemachtigen. Tot die tijd nog hard aan het werk.

Vorig artikelIn Deventer sporten we inclusief iedereen!
Volgend artikelVrijwilligers gezocht voor de Avondvierdaagse