DEVENTER – Onlangs is het bomenboek “Uit je kruin!” verschenen. Het bomenboek zal tijdens de Boomfeestdag, op 13 maart, worden aangeboden aan gedeputeerde Hester Maij en Commissaris van de Koning Andries Heidema. Maij is gedeputeerde landbouw, natuur en cultuur en is nauw betrokken met het thema kind-natuur.

Tijdens de Boomfeestdag in Deventer zullen kinderen onder begeleiding van natuurgidsen een aantal activiteiten uit het bomenboek uitvoeren, naast het planten van bomen. Dé perfecte gelegenheid om het boek aan te bieden door Deventer auteur Jeanette Boogmans van Zebrarups Natuureducatie.

Het boek bevat elke week een nieuwe boomactiviteit die in dat seizoen gedaan kan worden. Er komen afwisselend drie verschillende leeftijdsgroepen aan bod: 4-6 jaar, 6-10 jaar en 16+. Er is dus 52 weken lang genoeg te doen, de ideeën zijn speels en grotendeels nieuw. De activiteiten zijn aangevuld met achtergrondinformatie en gekke weetjes.

Vorig artikelHelpende hand gezocht voor opbouw historische stadionmuur
Volgend artikelRob Haveman nieuwe hoofdtrainer SV Colmschate ‘33