DEVENTER – Leger des Heils Reshare bouwt een innovatief en duurzaam textielsorteercentrum op bedrijventerrein A1. De ChristenUnie is blij met de komst van Reshare naar Deventer vanwege de bijdrage aan de circulaire economie en de werkgelegenheid die het oplevert voor mensen die niet zo makkelijk aan het werk komen. Op vrijdag 1 maart bezochten de ChristenUnie kandidaat-statenleden Arie de Niet en Annika van den Belt het tijdelijke sorteercentrum op Kloosterlanden.

Reshare verwerkt het textiel dat door Circulus-Berkel wordt ingezameld. Het sorteercentrum dat daarvoor is ingericht zit nu nog op een tijdelijke locatie aan de Rostockstraat in Deventer. In de loop van dit jaar wordt gestart met de bouw van een nieuw en innovatief textielsorteercentrum op bedrijventerrein A1. De ChristenUnie fracties van Overijssel en Deventer brachten op 1 maart een gezamenlijk werkbezoek aan Reshare om zich te laten informeren over twee onderwerpen die voor de ChristenUnie belangrijk zijn: circulaire economie en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Met de nieuwbouw wordt het mogelijk al het in de regio ingezamelde textiel te verwerken. Door innovatie kan het textiel beter worden gesorteerd. Kleding die niet goed genoeg is voor verkoop in de Reshare winkels kan daardoor weer gebruikt worden als grondstof voor nieuwe kleding. Voor de ChristenUnie is ook belangrijk dat het nieuwe sorteercentrum werk biedt aan mensen die niet zo makkelijk in een reguliere baan terecht komen. Kandidaat statenlid Arie de Niet: “Reshare draagt bij aan het sluiten van de kringloop en zorgt voor werkgelegenheid. Top dat zo’n bedrijf naar Deventer komt!”.

Vorig artikelInteractieve avond: ‘Hoe vind ik… een oplossing’
Volgend artikelFeest voor Vishandel Fish Bert blokhuis