DEVENTER – Bewonersvereniging Zandweerd organiseert samen met opbouwwerker Thomas Eikelboom van Sociaal Team Zandweerd een informatieavond over welke professionals er in de wijk aanwezig zijn om bewoners te helpen met vragen, maar ook wat bewoners zelf kunnen doen om kwesties m.b.t. het samenleven op te lossen. De avond is op dinsdag 19 maart van 19.30 tot 21.00 uur in Wijkcentrum Bij de Halte, locatie Corel, Zwolseweg 190A.

We willen allemaal fijn wonen in de wijk Zandweerd. Maar soms zijn er toch vragen over het samenleven. Stel: u wilt een buurtfeest organiseren en u zoekt financiën. Of u ergert zich al maanden aan de vele losliggende stoeptegels in de wijk. Of u heeft overlast van uw nieuwe buren. Waar kunt u dan terecht? Maar ook: u ziet dat uw buurman vereenzaamt. Of u zou zelf wat meer contact met de buren willen. Wat kunt u zelf doen om dat voor elkaar te krijgen?

Tijdens deze bewonersavond willen we u wegwijs maken bij welke professional (van de gemeente of van een andere maatschappelijke organisatie in Deventer) u terecht kunt voor welke vraag, maar bovenal wat u zelf kunt doen om uw leefsituatie in de wijk Zandweerd te verbeteren. Want we willen immers allemaal fijn wonen en leven in de wijk Zandweerd.

Aan de hand van casussen bespreken we met elkaar wat mensen zelf of samen met buren zouden doen om bepaalde problemen op te lossen en welke professionals hiervoor beschikbaar zijn. Daarnaast is er natuurlijk ruimte om uw vragen te stellen over het samenleven in de wijk.

Vorig artikelWat is er dit weekend te doen in Deventer
Volgend artikelChristenUnie blij met komst van Reshare naar Deventer