Na de winterstop speelt er een ander Kowet. Voor die, eigenlijk onbegrijpelijke, pauze speelde het team van Stegeman fris voetbal, gaf nauwelijks ruimte weg en scoorde vrij eenvoudig. Navratil was een sensatie voor dit niveau en het middenveld veruit het beste van de eerste divisie. Maar gaandeweg het seizoen bleek het geen kampioenskandidaat. Daar had trainer Stegeman ook voor gewaarschuwd, zijn doelstelling is bij de eerste vijf te eindigen. Maar het huidige verval baart mij wel zorgen, sinds de winterstop zit er zand in de machine. Die tendens had ik dan eigenlijk liever andersom gezien. Neem nu NEC, daar loopt het plots en dat is toch wel even iets lekkerder richting de allesbeslissende play-offs. GA Eagles heeft momenteel erg veel moeite om kansen te creëren, moeite om de beste te zijn. Tegen het veredelde campingelftal uit Helmond was het heer en meester de eerste helft, maar slechts één van de drie kansen werd verzilverd. In het tweede deel zakte het weg tot een bedenkelijk niveau. Zelfs Stegeman snapte het niet meer, zaken waar veel op geoefend zijn en worden, klopten plots niet meer. Voor de goals een dramatische bezetting, de buitenspelers hopeloos uit vorm. Het middenveld bijna onherkenbaar, zeker nu er af en toe een schakel tussenuit valt. Stegeman had gelijk, geen topteam. Hij haalt zelfs ‘kwaliteit’ aan, wel driemaal in mijn interview met hem, geërgerd en cynisch bijt hij van zich af. De trainer heeft nog wel een berg werk, om dit team weer op zijn top te laten spelen, om meer constantheid terug te brengen, de slordigheden uit te bannen en weer succesvol te zijn voor het doel. De tijd dringt. Daarna komt het veel grovere werk, namelijk het door-selecteren. Spelers waarvan nu is gebleken dat ze het niveau niet aankunnen uitzwaaien aan de poort. Poot stijf houden bij aanbiedingen op basisspelers en de selectie aanvullen met de juiste mensen. De basis staat er, is erg sterk en de staf moet toch precies weten wat er benodigd is om bovenaan te blijven staan komend seizoen. Kijken of Stegeman dat ontbrekende deel talent binnen kan harken…  

Vorig artikelROTO Tweewielers verbindt naam aan Kunstroute van Deventer Fietstival
Volgend artikelOndersteuning aan mensen in verwarring