Stoffenbeurs zondag 10 maart binnenstad

Stoffen in Alle Stijlen voor Mode en Wonen. In het voorjaar vindt u de lente- en zomercollecties, en in het najaar de herfst- en wintercollecties. Elke handelaar heeft z’n eigen stijl, prijsklasse en specialiteit. Uiteraard met alle bijbehorende fournituren, patronen en accessoires. Zo kunt u ook voor lingerie-, badkledingsstoffen en leer terecht op deze markt.

Zondag 10 maart. Stadsplein de Brink, 10 – 16:30 uur. Entree: gratis.

Zaterdagmiddag Orgelconcert Deventer: Stef Tuinstra

Iedere maand vinden er in Deventer twee zaterdagmiddagconcerten plaats, een klassiek concert en een orgelconcert. Op het programma staat muziek uit de Middeleeuwen & Renaissance, barok, klassiek, romantiek tot moderne en eigentijds gecomponeerde muziek. De concerten duren slechts één uur waardoor de drempel extra laag wordt gehouden. Stef Tuinstra studeerde orgel, piano, clavecimbel en trombone aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen. Stef Tuinstra concerteert en is masterclassdocent in verschillende Europese landen, Japan en de USA. Hij staat bekend als inventief improvisator in verschillende stijlen. Zijn orgel-CD’s worden gezien als baanbrekend, van hoog artistiek niveau en blijvend actueel.

Zasterdag 16 maart. Lebuinuskerk, Grote Kerkhof, 15 – 16 uur. Entree: gratis.

Zie de stad. Deventer in tekeningen

Hattinga Verschure ziet de stad Deventer als representatief voor de gemiddelde West-Europese stad van middeleeuwse oorsprong. Hoe klein Deventer ook is, het draagt alle elementen in zich die een stad tot stad maakt. Aan dat aspect van het werk van Hattinga Verschure is de tentoonstelling ‘Zie de stad’ gewijd, die wordt gehouden in Architectuurcentrum Rondeel. Tekeningen van Deventer, tekeningen van verschillende steden in binnen- en buitenland, kijkdozen en een video-installatie laten zien hoe iedere stad een unieke variant is van de archetypische stad.

1 maart t/m 19 april. Architectuurcentrum Rondeel, Assenstraat 14. Di t/m zo 13 – 17 uur. Entree: gratis.

CLASSSH: Klassiek in je smoel

Haal je drankje aan de bar en luister naar de Vierde Symfonie van dé muzikale baas Brahms door het Orkest van het Oosten. Een DJ zet de toon met fijne elektrotunes en de presentator praat je bij over het orkest en de muziek. Samen bezorgen zij jou een onvergetelijke avond met symfonische muziek in de meest pure vorm: zonder etiquetteregels, mét adventure seats en – letterlijk – aaibare musici. Een CLASSSH tussen traditie en beleving van nu. Bite size klassieke muziek in een totaal andere setting. Puur en rauw.

Zaterdag 9 maart. Lebuinuskerk, Grote Kerkhof 38, aanvang 21 uur. Entree: € 15,-.

Vorig artikelColumn Erik Langs de Lijn: Breinvoer
Volgend artikelInteractieve avond: ‘Hoe vind ik… een oplossing’