DEVENTER – De IJssel,Kersenstraat 2 te Deventer is gestart met Power-Wandelen op elke woensdag van 19.30-20.30 uur. Wandelen is een leuke sport die iedereen altijd en overal kan doen. Maar als wandelaar wil je misschien wel een stapje meer. Power-Wandelen is lopen met een beetje pit! Power-Wandelen is wandelen en hardlopen gecombineerd. Het is niet de bedoeling bij Power-Wandelen dat je buiten adem raakt. We starten met een warming up en daarna doen we wat rek- en strekoefeningen. Vervolgens wordt er aan de techniek van het wandelen en hardlopen gewerkt. Aan het eind van de training wordt het een rustiger tempo en sluiten we af met een cooling-down.

Een deelnemer: ‘Harry werkt bijna als een personal trainer. Ook al ben je in een groepje, hij houdt in de gaten wat je kunt en helpt je om meer spierkracht te gebruiken. Vorig jaar had ik nog nooit hardgelopen. Nu is mijn conditie en uithoudingsvermogen erg veel beter. Ik ben verbaasd hoeveel sterker ik geworden ben’. Bewegen houdt ons vitaal en vrolijk, we krijgen er een lekker positief gevoel van. De meeste mensen voelen zich na het sporten veel beter en optimistischer. Uw botten blijven sterker, u behoudt uw spierkracht en u blijft lenig en soepel. Niet te vergeten, het houd uw conditie op peil. Door samen te gaan bewegen in groepsverband verhoogt het plezier. En het zorgt dat het gemakkelijker is vol te houden.

Trek jij ook de stoute wandelschoenen aan? Met leuke trainingen zorgen we voor een bewuste opbouw en techniek.  Bij mooi weer trainen we buiten en bij slecht weer trainen we binnen. Elke keer wordt er een andere training gegeven.

We starten vanuit het buurthuis W.S.V. De IJssel, Kersenstraat 2. Elke woensdag van 19.30 uur – 20.30 uur. Kosten zijn € 4,50 p.p.p.losse les, deelnemers met een smalle beurs betalen € 3,00 p.p.p.losse les.                                                                                                  

Meer informatie: Bel naar Jan Ackerstaff en/of naar Harry Visser, zij zijn te bereiken op telefoonnummer 06-21201185 en 06-21642107.

Vorig artikelNordic Walkers welkom in Bathmen
Volgend artikelROTO Tweewielers verbindt naam aan Kunstroute van Deventer Fietstival