LETTELE – De ‘Vrienden van de Molen’ van Windkorenmolen De Leeuw (Lettele, Oude Molen)  organiseren op de Nationale Molendag van 11 mei aanstaande, een wel heel bijzonder concert op het Molenplein rond de molen. Het tweejaarlijks korenfestival ‘Koren op de Molen’ krijgt namelijk dit keer, omdat het een dag later Moederdag is, het thema ‘Moeder’ mee.

Deze ode zal aan alle jonge en oudere moeders, grootmoeders, bijna moeders en zij die nog moeder willen worden, worden aangeboden door vier koren uit onze streek: koren met allen een eigen geluid en repertoire. Uit Gorssel komt de vrouwengroep No Romeo’s , uit Schalkhaar de Vocal Group Notes, uit Dijkerhoek de Möl’n-zangers en uit Bathmen het vaste koor bij dit festival De Bêkezangers. In de namiddag van 15.00 uur tot 19.00 uur zingen de koren, elkaar afwisselend, onafgebroken een repertoire van allerlei signature en genres, dat speciaal voor deze dag is samengesteld. Voor elke moeder wat wils.

Maar een ode aan moeder kan niet zonder de rest van het gezin. Gezamenlijk met de vaders, grootvaders, zonen, dochters en kleinkinderen wordt het een nog groter feest. En laat nou de repertoirekeuze eigenlijk bij iedereen aangenaam in de oren klinken. Dus niet alleen voor de moeders wat wils, maar eigenlijk voor iedereen.

Gezellig zal het Molenplein ingericht zijn. Naast alles rond het korenfestival organiseren de ‘Vrienden van de Molen‘  ook nog een kleine markt, waar de hele dag de jaarlijkse Geraniummarkt weer een keur aan planten aanbiedt, maar ook diverse hobbyisten kleine en grotere moederdagcadeautjes te koop zullen aanbieden.

Met een hapje, drankje of/en een pannenkoek en prachtige zang belooft het een mooie en gezellige happening te worden. Zeker als de weergoden het festival gunstig gezind zijn en het een zonnige heerlijke lentenamiddag gaat worden.

Reserveer dus alvast de 11e mei in de agenda’s. In april volgen er veel meer details.

Vorig artikelVSO De Linde gaat aan de slag voor NLdoet
Volgend artikelColumn Erik Langs de Lijn: Breinvoer