Door Floor van den Bosch
Alpe d’HuZes is een Nederlands evenement wat altijd de eerste donderdag in juni plaatsvindt op de daadwerkelijke berg de Alpe d’Huez in Frankrijk. De deelnemers proberen voor die tijd zoveel mogelijk geld in te zamelen. Dit geld wordt gebruikt om onderzoek te doen naar kanker. En daar is nog steeds heel veel geld voor nodig. Nog te veel mensen moeten strijden met deze ziekte en verliezen deze strijd nog te vaak. Ruim 5000 deelnemers uit heel Nederland gaan die berg fietsend of lopend op. Ieder met hun eigen verhaal en ervaring met kanker.

In 2018 was ik nog toeschouwer bij de Alpe d’HuZes. Maar dit jaar ga ik wandelend zelf de strijd aan met de berg. Heel veel mensen vragen aan mij waarom niet fietsend? Zelf kamp ik al ruim vijf jaar met een zenuwaandoening in de buikwand genaamd ACNES syndroom. Ik zou nooit de berg fietsend opkomen. Voor mij wordt het bewandelen van de berg al een uitdaging. En mijn persoonlijke doel is dus ook om dat te kunnen en het liefst ook nog twee keer. Maar ik zeg altijd maar zo: ”Ik ga niet dood.” Er zijn nog te veel mensen die wel overlijden aan kanker.

Zo is het ook ontstaan dat wij, team ‘de Dolle Honden’, de strijd met de berg aangaan. Wij hebben allen machteloos moeten toekijken hoe dierbaren van ons met deze ziekte aan het strijden waren. En je kan er zelf niet iets aan doen. Sommigen hebben deze strijd overwonnen, maar kampen nog dagelijks met de gevolgen van het gebruik van chemo. En helaas hebben er ook velen de strijd verloren en zijn overleden. Wij hopen dat er in de toekomst niemand dood meer gaat aan kanker.

Om geld in te zamelen organiseren wij allemaal leuke dingen. Zo is er zondag 28 april een Pubquiz in de Hip in Deventer. Je kan je aanmelden met minimaal 2 deelnemers en maximaal 5 deelnemers. Bijdrage is €5,00 per deelnemer. Aanmelden kan op het volgende mailadres: ylvi1@hotmail.com. Ook zitten wij onder de donatieknop van het statiegeld-apparaat bij de Plusmarkt Vosselman aan de Beestenmarkt.

Rechtstreeks doneren kan ook op: www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/de-Dolle-Honden.

Vorig artikelTuinderij Veldink voor een complete aspergemaaltijd
Volgend artikelDeelnemers aan Leo Halle Toernooi kunnen ook winnen met BusSchieten