De UEFA en FIFA buigen zich deze zomer over de houding van de KNVB richting Ajax en de rest van de Nederlandse clubs. Dat er zoveel aangepast wordt ten faveure van één club.. belangen zijn leuk, maar de consequenties veelal groter. Dat blijkt nu op korte termijn ook wel, de KNVB had het zichzelf toch veel eenvoudiger kunnen maken dan de slotdag van de competitie op een woensdag te houden en de finales van de play-offs op een dinsdag. Die bekerfinale had bijvoorbeeld best opgeschoven kunnen worden. Ook ondergeschikt was de eerste divisie hieraan, geen enkel voordeel voor die clubs. Neem nu de doelstelling van Go Ahead Eagles; het overslaan van de eerste ronde. Buiten dat die kwartfinale natuurlijk een risicofactor is om uitgeschakeld te worden, gaf het ook wat extra dagen rust. Nu, na al die verschuivingen van de KNVB, is dat voordeel volledig weg en voor de rechtstreeks geplaatsten zelfs een nadeel. De clubs die doorgaan vanuit de kwartfinale, Cambuur en RKC, zitten in een flow en kennen nu ritme. Kowet en Den Bosch, evenals Sparta en Top, staan ‘gewoon’ 16 dagen stil… Daar zit weinig voordeel aan, maar goed, we kennen dan wel allen hetzelfde probleem. Trouwens, ik vind die play-offs wel een heerlijke ‘uitvinding’, de competitie is tussentijds ook nog enigszins spannend, maar dat toetje is geweldig! Die kwartfinale, knock-out van laaggeplaatste clubs, is wel wat minder, maar: “ieder voordeel hep z’n nadeel”. Zondag kan het eindelijk weer los, op een belachelijk tijdstip wacht FC Den Bosch. Tweemaal tegen gespeeld, niet tegen gescoord, dus niet van gewonnen. Toch had ik het gevoel, met beide duels, dat je er niet van hoeft te verliezen, dat we nu dus niet kansloos zijn. Of de eerste wedstrijd thuis een voor- of nadeel is, kan je niet zeggen. Maar ik zie wel erg veel wedstrijden uiteindelijk thuis beslist worden, RKC eerder deze week, maar wat te denken van Liverpool thuis tegen Barcelona? Een gemis zal Van der Venne zijn, misschien de belangrijkste schakel op het middenveld, hij zal er waarschijnlijk niet bij zijn zondag. Dan moet het Deventer publiek weer eens op gaan staan, gewoon massaal achter de ploeg. Jarenlang was Deventer een gevreesde uitbeurt voor vele clubs, want die sfeer hier… De laatste tijd ebt dit wel wat weg, iedereen merkt het, iedereen voelt het. Nu geen gekunstelde groepjes, afspraken en samenkomsten, maar gewoon doen waar we goed in zijn in Deventer!

Vorig artikelD.V.V. Go-Ahead strikt FC Groningen, Cambuur en GAE voor jeugdtoernooi
Volgend artikelDekking exploitatie van MIMIK volgens directeur onvoldoende