DEVENTER – Een urban fiets-trail, een kunstfietsroute en een expositie over Burgers, de eerste fietsenfabriek van Nederland uit Deventer.

Het Deventer Havenkwartier staat vandaag in het teken van de fietsstad Deventer. Kleine fietsjes, grote fietsen, fietsen op foto’s, oude racefietsen, nieuwe mountainbikes en ga zo maar door: Fietstival dus.

Geld ophalen

“We hebben een veelzijdig evenement opgezet om de kwaliteit van de fietsstad Deventer te benadrukken en geld op te halen voor de fietsers met een beperking van wielervereniging De Zwaluwen”, zegt organisator Michel Schuil van de Lionsclub Deventer IJsselvallei.

Hij krijgt onder meer bezoek van de Deventer wethouder Rob de Geest. Volgens hem is het evenement een prima gelegenheid om fietsen nog eens extra onder de aandacht te brengen. “Deventer is een fietsstad, met veel fietspaden en andere voorzieningen voor fietsers”, zegt hij. “Dit Fietstival is leuk en maakt duidelijk dat fietsen ook op andere plekken kan. En het maakt duidelijk dat bewegen belangrijk en leuk is.”

Vaker doen

Dat blijkt vandaag: de route van de urban trail gaat dwars door het pand van skatehal Burnside en horecagelegenheid Fooddock in het Deventer Havenkwartier bijvoorbeeld. De deelnemende fietsers zijn enthousiast. “Vaker doen dit”, is een kreet die met regelmaat terugkeert.

Vorig artikelWat kun je dit weekend in Deventer doen?
Volgend artikelTerug van weggeweest: Colmpop!