DEVENTER – Print.com heeft een nieuwe vestiging geopend in Wemmel (nabij Brussel). Hiermee wil het bedrijf Frans- én Nederlandssprekende professionals in België optimaal bedienen. Oprichter Marco Aarnink kocht in 2017 de domeinnaam Print.com om internationale drukwerkdromen te verwezenlijken. Eind 2018 ging het bedrijf van start in Nederland en met deze uitbreiding wordt ook de positie op de Belgische markt versterkt. “Het buitenlandavontuur kan beginnen”, aldus Marco.

 Fysieke aanwezigheid in de markt

Bruno Mossay, een bekend gezicht in de Belgische drukwerkbranche, staat aan het roer van de nieuwe locatie aan de Limburg Stirumlaan 24 te Wemmel. “Persoonlijke aandacht en wederzijds vertrouwen is de merkessentie van Print.com. Door een fysieke locatie te openen in België ziet de markt wie wij zijn, maar kunnen wij andersom ook snel inspelen op klantbehoeften”, aldus Bruno. Hiermee doelt hij op het businessmodel van Print.com, waarbij co-creatie centraal staat. Innovatie voor en door klanten. De feedback van frequent flyers – professionals uit de markt die regelmatig drukwerk bestellen heeft bijvoorbeeld geleid tot het ontwikkelen van de Print.com-webapp. In deze gesloten webapplicatie bestel je in twee stappen drukwerk, large format print, sign en textiel.

België als internationale springplank

België is voor Print.com een logische stap richting een internationaal podium. “Vanaf dag 1 is er al veel interesse van onze zuiderburen. Na eerst voet op eigen grond te hebben gezet, zijn we België gaan ontdekken. Net als in een liefdesrelatie hebben we voorzichtig geflirt, wat afgetast en zijn we op date gegaan. Na de eerste enthousiaste reacties hebben we eigenlijk vrij snel de sprong gewaagd”, vertelt Marco. “Door zowel Frans- als Nederlandstalig België aan te doen, komt Frankrijk als internationale vervolgstap ook dichterbij. Hier willen we op korte termijn onze lokale aanwezigheid vergroten.”

 Bruno ziet veel mogelijkheden voor Print.com in België: “Ik ben al meer dan 14 jaar actief in de Belgische drukwerkmarkt en zie duidelijke kansen voor Print.com. Dat suggesties van klanten geregeld binnen een dag aan de app worden toegevoegd, is bijvoorbeeld echt een vernieuwende aanpak. Ik verwacht dat we veel Belgische frequent flyers blij gaan maken met deze klantgerichte manier van doorontwikkelen.”

Samen een printplatform bouwen

Dat co-creatie de grondslag is van Print.com blijkt onder andere uit de totstandkoming van het businessmodel. Samen met ruim 100 professionals uit de markt werd dit model gecreëerd en gevalideerd. Om te kunnen blijven innoveren, wordt het businessmodel continu aangescherpt aan de hand van nieuwe inzichten en feedback. Alle producten en features worden ontwikkeld op basis van de vraag uit de markt. “Ook in België gaan we verder met co-creëren. We zijn ontzettend benieuwd wat er nog meer op het wensenlijstje staat van Belgische frequent flyers”, vertelt Bruno.

 Over de Print.com-webapp

De webapplicatie van Print.com is een gesloten platform, exclusief voor professionals. De focus ligt op snelheid (in twee stappen bestellen) en een uitgebreid assortiment voor de klant die vloeiend ‘print’ spreekt. Zo bevat de webapp meer dan 150 producten (drukwerk, large format print, sign en textiel) en ruim 80 materialen en afwerkingen. Print.com heeft twee eigen productielocaties in Nederland: in Kampen en in Schijndel. Meer informatie: www.print.com.

Vorig artikel50-jarig jubileumconcert Langenberger muzikanten op zondag 26 mei
Volgend artikelAanloop naar 75 jaar bevrijding Deventer in Museum De Waag