DEVENTER – Rode loper, fanfare, fotografen, piccolo waren allemaal aanwezig bij de ontvangst van de honderden spelers, figuranten en vrijwilligers van de film Anders bekeken. De hoofdrolspelers werden in limousines naar de rode loper gereden waar zij onder luid applaus werden onthaald.

Voor aanvang van de film belichtte wethouder Herman Engberink uit Olst, zelf in een rolstoel en speler in de film, het belang van een inclusieve samenleving. Vervolgens ging de film zowel in de grote zaal als in de kleine zaal van start voor zo’n 750 toeschouwers.

De film gaat over een dorp dat bewoond en gerund wordt door mensen met een beperking en uit balans raakt als er een ‘normaal gezin’ komt wonen. De dorpsbewoners hebben moeite met de nieuwelingen en zijn bang voor veranderingen.

Uiteraard was er alle lof voor Luisella Lai, de regisseur en de Videogroep Olst-Wijhe die tekende voor camera en montage. Dank ging uit naar de honderden mensen die betrokken waren bij de totstandkoming van de film en de galavoorstellingen.

Vervolgens ging de afterparty van start die tot in de late uurtjes doorging. Zie voor meer info en filmvoorstellingen www.theateronbeperkt.nl

Vorig artikelGetuigenoproep Politie Deventer van openlijke geweldpleging
Volgend artikelRotary toert Rode Kruis clienten voor de laatste keer