DEVENTER – Al veertig jaar verzorgt Rotary Club Deventer Noord jaarlijks een toertocht met de auto voor cliënten van het Rode Kruis: ouderen, vaak niet meer zo goed ter been, die nog zelden een dagje uit gaan. Maar het Rode Kruis heeft op centraal niveau besloten zich te beperken tot de core-business van de organisatie: urgente hulp bij rampen. En dus moet de Deventer afdeling van het Rode Kruis, ook tot haar eigen leedwezen, stoppen met dit soort activiteiten.

Afgelopen zaterdag , 15 juni, vond de 41ste editie plaats: een toertocht door Salland en een deel van de Achterhoek. 40 bejaarden konden genieten van de prachtige omgeving. In Laren werd gezamenlijk de lunch gebruikt met kroketten, soep en heerlijke broodjes. De tocht eindigde bij het Kulturhus in Diepenveen, waar men nog even kon genieten van een lekker drankje (het “advocaatje met slagroom” stond weer op de kaart!).

De tocht vergt veel organisatie: 10 auto’s, 2 rolstoelbusjes met begeleiding, een AED beschikbaar en een EHBO-verpleegkundige en zelfs een huisarts die meereed. De directeur van de Deventer afdeling van het Rode Kruis, Jan Hattink, dankte na afloop de Rotary-vrijwilligers hartelijk voor hun inzet. Hij betreurt het stop zetten van de sociale hulp van het Rode Kruis zeer. Maar de Deventer afdeling staat voor een voldongen feit.

Rotary Club Deventer Noord is op zoek naar een alternatief om deze doelgroep eens per jaar een leuk dagje uit te bezorgen.

 

Vorig artikelGroot feest bij première Anders bekeken, de film van Theater Onbeperkt
Volgend artikelDeventer turnsters doen het goed op Nederlands Kampioenschap