DEVENTER – Ook dit jaar kunnen filmliefhebbers in Deventer weer gratis naar Film op de Brink. Van donderdag 22 t/m zaterdag 24 augustus wordt De Brink weer omgetoverd tot een openlucht bioscoop en worden op een groot doek voor De Waag bijzondere films vertoond. De programmering is als vanouds een mengeling van de beste arthousefilms en de winnaars van de Oscars.

Film op de Brink wordt donderdag 22 augustus geopend met The Favourite. Een komisch kostuumdrama over de strijd om de Engelse troon in de 18e eeuw met briljante rollen van Olivia Colman, Emma Stone en Rachel Weisz. Deze film is genomineerd voor 1o Oscars. Vrijdag draait één van de grootste Franse filmhits van het afgelopen jaar: Le Grand Bain. In deze feelgoodfilm is te zien hoe een groepje mannen van middelbare leeftijd zich in de kunst van het synchroonzwemmen bekwaamt. Zaterdag wordt Film op de Brink afgesloten met Green Book. Deze roadmovie won onder meer de Oscar voor Beste Film en is gebaseerd op een waargebeurd verhaal over de hechte vriendschap tussen een uitsmijter (Viggo Mortensen) en een concertpianist (Mahershala Ali). Zij worden gedwongen om hun verschillen opzij te zetten om de meest onvergetelijke reis van hun leven te maken.

Film op de Brink wordt al 14 jaar door Filmhuis de Keizer georganiseerd. Zoals bekend gaat het filmhuis samen met Theater Bouwkunde in het nieuwe pand aan de IJssel onder de naam MIMIK. Dit zie je nu al terug in de nieuwe huisstijl van onder meer Film op de Brink.

Iedere avond start het programma om 21.15 uur en is gratis toegankelijk. Meer informatie over de films is te vinden op www.filmhuisdekeizer.nl

Vorig artikelViering oplevering 51 huurwoningen met huurders Rentree
Volgend artikelWinnaressen agrarische missverkiezing kronen Gouden Trekker