Ieder jaar is het weer een komen en gaan van spelers in Deventer. Vroeger had je Johnny Oude Wesselink, Wim Woudsma, Dennis Hulshoff, Cees van Kooten, Marco Heering, Jan Michels, ik noem maar wat namen. Allen zeer trouwe spelers, maar anno 2019 is dat niet meer. Ieder jaar identificeer je jezelf toch wel weer met een speler, ik in ieder geval wel. Wim Woudsma, Tommy Kristiansen, Cees van Kooten, Eddy Bosman, Michael Small, Jan Jongbloed, Sjoerd Overgoor, om maar weer wat namen te noemen. Dit jaar kijk ik met pretoogjes naar Maël Corboz, de Amerikaanse voetballer van Franse afkomst die recent nog in Duitsland zijn heil zocht. Eerst was ik nogal sceptisch, ik bedoel het niveau van Wattenscheid… uitkomend in de Regionalliga West… Maar ik blijk ook maar mens, want Maël is super, een echt karaktermens. Hij eist erg veel van zichzelf en het team. In het duel tegen Jong Utrecht was hij weer Man of the Match, en terecht! Vorige week in de Adelaarshorst, moet gezegd, kon Jong Utrecht er weinig van. Kwalitatief erg matig, veel domme fouten, te onstuimig en af en toe ook ongelukkig. Niet in staat om de fouten die Kowet maakte, en die waren er voldoende, rucksichtslos af te straffen. Maël zwierf op het middenveld, veel vuil werk opknappend. Hij leek bijna alles alleen te moeten doen, en soms was dat wat te veel. Zo wilde hij dikwijls snel openen over de andere zijde, echter dat blijkt niet zijn sterkste punt. De bal was dan te lang onderweg en daarmee een eenvoudige prooi, ook voor deze matige tegenstander. Hij zuchtte dan eenmaal, en zette dan weer aan, terug naar achteren om dat speeltuig weer te herwinnen. Die energie, die gedrevenheid, heerlijk om naar te kijken. Maar daartegenover staat ook wel de rust die hij uitstraalt, zowel in het veld als er buiten. Hij communiceert eenvoudig, onderling en tegen de pers. Ligt ook lekker in de groep, dolt met collega’s, steken elkaar de gek aan. Als je met hem praat, is hij er ook bij, luistert en is gedreven, net als in het veld. Juist dit heeft de club nu nodig, nu een scheepslading nieuwelingen worstelen om hun hoofd boven water te houden. Strijdend om een basisplaats moet toch het teambelang vooropstaan. Met Maël in het team gaat het een stuk sneller, daar ben ik van overtuigd.

Vorig artikelBoerderij de Oosterwaarde viert feest
Volgend artikelDorpsfeest Diepenveen: Frühschoppen met Langenberger Muzikanten uit Bathmen