Nieuwe keuken uitzoeken? Eerst offertes aanvragen! Een uitvaart regelen? Dan ook!
Voordat u een grote uitgave doet, kijkt u eerst goed rond en laat u zich uitgebreid informeren. Of het nu gaat om de aanschaf van een andere auto, de verbouwing van een badkamer of een nieuwe keuken. Bij verschillende bedrijven vraagt u offertes aan. De begrotingen worden naast elkaar gelegd en zo komt u tot een weloverwogen keuze. Het beste product voor de beste prijs.

Wanneer het gaat om een uitvaart, slaan de meeste mensen deze stap echter over. Raar eigenlijk, want voor het bedrag van een gemiddelde uitvaart kunt u best een nieuwe keuken laten inbouwen. Offertes aanvragen bij verschillende uitvaartondernemingen is dus zeker aan te raden!

NIET ALLE ONDERNEMERS WERKEN HETZELFDE

Niet alle uitvaartondernemers zijn en werken hetzelfde. Er zijn bijvoorbeeld zelfstandige ondernemers die zich als franchiser hebben verbonden aan een grote organisatie. Ook zijn er grotere en kleinere particuliere ondernemingen die wel over bepaalde faciliteiten beschikken, zoals een eigen uitvaartcentrum, verzorgers en rouwauto’s, waardoor zij veel diensten in eigen beheer kunnen uitvoeren. Daarnaast zie je tegenwoordig veel zelfstandige uitvaartverzorgers zonder personeel, eigen pand of voorzieningen. Zij huren alle diensten extern in. En dan zijn er ook nog de grote landelijke uitvaart- en verzekeringsmaatschappijen met vaak een aanzienlijk aantal vestigingen en veel personeel.

U begrijpt dat deze diversiteit niet alleen verschillen in werkwijze en stijl met zich meebrengt, maar ook in tarieven. Alle reden dus om op een geschikt moment eens verschillende uitvaartondernemers te benaderen en hen te vragen hoe ze werken, wat zij leveren en wat het kost. Want in de hectiek rond een overlijden heeft u daar de tijd en de rust niet voor.

Alexander IJsendorn (40) is uitvaartleider bij Herman Bakker Uitvaartzorg in Deventer. Maandelijks schrijft hij over hetgeen hij meemaakt. Soms informatief, soms met een lach, soms met traan, maar altijd persoonlijk!

Vorig artikelBurgemeester Ron König opent de Deventer Padel Kampioenschappen 2019
Volgend artikelBurendag op de Zandweerd