DEVENTER – Op donderdagavond 5 september 2019 organiseren de Harteraad en het Deventer Ziekenhuis het eerste Hart&Vaatcafé in Deventer over hartkleppen.

Kleppen in het hart zorgen ervoor dat het bloed de goede kant op stroomt door op het juiste moment open en dicht te gaan. Bij een hartklepafwijking gaat dat niet meer goed en moet het hart harder werken dan normaal. Sommige mensen worden ermee geboren. Anderen krijgen ze door ziekte of door ouderdom.

Wat zijn de symptonen? Is behandeling nodig en zo ja, wat zijn de behandelmogelijkheden? Op deze en andere vragen krijgt u antwoord tijdens deze voorlichtingsavond die het ziekenhuis samen met de Harteraad organiseert. Dirk Lok, cardioloog van het Deventer Ziekenhuis en thoraxchirurg A.L.P. Markou van de Isala klinieken Zwolle geven uitleg over de verschillende behandelmethodes en de nieuwste inzichten op dit gebied. Er is alle mogelijkheid tot het stellen van vragen.

Het Hart&Vaatcafé is in het Auditorium van het Deventer Ziekenhuis. Tijd: 19.00 tot 21.00 uur, inloop vanaf: 18.30 uur. Deelname is gratis. Aanmelden kan via www.dz.nl/agenda

Vorig artikel11 september Alzheimercafé Deventer met thema ‘Vrijheid & Veiligheid’
Volgend artikelVolgend weekend start de 6e editie van het Dorpsfeest Diepenveen!