DEVENTER – In Deventer waren ze woensdag door de hele stad te vinden: studenten in gekleurde shirtjes. En als ze dan dansend en zingend eindigen op de parkeerplaats van Saxion kan dat maar één ding betekenen: de #HOI19 is begonnen!

“Wat fantastisch dat jullie er zijn. Welkom!” Het waren eind van de middag de eerste woorden van Ineke van Oldeniel, vice-voorziter van het College van Bestuur van Saxion, die met luid applaus en gejuich werden ontvangen door de massaal aanwezige studenten. De HOI in Deventer kent dit jaar met duizend studenten een recordaantal deelnemers. Tijdens de speech hadden zij er echter al een hele dag opzitten.

Tassen

Want wie woensdagochtend rond kwart over tien een blik wierp op het pad tussen NS-station Deventer en Saxion, zag daar een stortvloed aan plastic tassen, backpacks, sporttassen en rugzakken, met daartussenin de studenten die zich langzaamaan richting het Saxion-gebouw bewogen. Nauwelijks wetende wat hen de komende twee dagen allemaal te wachten staat en druk speculerend over de samenstelling van hun groepje.

Mensen leren kennen

Nieuwe mensen leren kennen is namelijk reden nummer één waarom de studenten meedoen aan de introductie. Ook voor Ninon Slettenhaar, aankomend Tourism Management-student. “En ik zit gelukkig bij leuke mensen in de groep,” vertelt ze aan het eind van de ochtend. “Maar helaas niet van mijn eigen klas. Dat is wel jammer.” Ze blijft bij haar schoonzusje slapen en heeft dus geen slaapspullen hoeven meeslepen. “Maar ik ga wel mee stappen,” vertelt ze met een veelbelovende glimlach. “En dat wordt zeker een latertje.” (Bron: sax.nu)

Vorig artikelNieuw fietsconcept slaat aan bij HOI studenten in Deventer
Volgend artikel“Overijssel Viert Vrijheid” presenteert programma