DEVENTER – De Open Monumentendag 2019 wordt gehouden in het weekend van 14 en 15 september as. De Bolwerksmolen is deelnemer, is geopend en volop in bedrijf op zaterdag  14 september vanaf 10.00 uur. Het landelijk thema is “Plekken van plezier” en is zeer toepasselijk op de fraaie houtzaagmolen. De molen heeft een museumfunctie, maar is vooral industrieel erfgoed. Hoe mooi is het om te zien, hoe bomen worden gezaagd en hout wordt bewerkt door middel van windkracht. Milieuvriendelijk en duurzaam in optima forma! Maar dat niet alleen. De Bolwerksmolen is vooral ook beeldbepalend aan de IJsselzijde van de stad en levert een markant beeld op. Daar is iedere dag van te genieten.

Maar het Bestuur heeft besloten, dat het nog mooier kan en zo wordt de Bolwerksmolen vanaf Monumentendag s’avonds permanent aangelicht. Vorige week is al even proef gedraaid en dat leverde al mooie plaatjes op.

Vorig artikelActief in Schalkhaar: Programma september vrouwennetwerk ZijActief
Volgend artikelAanleg van de rotonde Oude Molen