DEVENTER – Op de A1 bij Deventer is zondagochtend een auto op een pijlwagen gebotst die een afgesloten rijstrook markeerde. De bestuurder is ervandoor gegaan.

Het ongeluk gebeurde zondagochtend rond 05.00 uur. De bestuurder van een auto met een Duits kenteken probeerde vlak voor de afzetting nog een andere auto in te halen. Hij redde het niet en reed vol op de pijlwagen. Zijn wagen schampte de auto die hij had geprobeerd in te halen, schoot van de weg en belandde onderaan het talud.

De bestuurder van de ingehaalde auto vertelde de politie dat de brokkenpiloot ongeschonden uitstapte en voorstelde om de schade onderling te regelen. In een onbewaakt ogenblik ging de man er vervolgens vandoor. Agenten hebben een kleine zoekactie gehouden, maar de bestuurder is niet gevonden.

Vanwege de ravage werd de snelweg tussen Deventer en Bathmen ruim een half uur afgesloten. De auto en de pijlwegen moesten worden weggesleept en er moest een nieuwe afzetting voor de werkzaamheden worden gemaakt. Tientallen automobilisten kwamen stil te staan en konden pas verder nadat alles was afgehandeld. (Bron: RTV Oost)