DEVENTER – Sinterklaas komt natuurlijk ook naar Deventer in 2019! De route die Sinterklaas tijdens de intocht in Deventer aflegt is inmiddels bekend. De intocht in Deventer is dit jaar op zaterdag 30 november 2019. Dit is het programma:

Het is Sinterklaas en zijn gezelschap vorig jaar erg goed bevallen; de aankomst in Deventer, vanaf de andere kant (Spoorbrug zijde). Vanaf de kade maar ook vanaf de oevers van de IJssel zagen velen de grote vloot boten al van verre aankomen. Ook dit jaar zal er dus ook niet door de sluizen gevaren worden!

Sinterklaas, Pieten en herauten vonden het een feestelijk gezicht vanaf de boot, al die kinderen, ouders, opa’s en oma’s die zwaaiden met rode en gele vlaggen!  De kleuren die zo verbonden zijn met Deventer en de Sint zelf. Geen vlag? Geen punt! Je kan natuurlijk ook iets anders gebruiken; een sjaal, handdoek, zakdoek, muts, theedoek… Als ze het maar zien!

09.00 uur: Vanaf dit moment begint het feest aan het verlaagde  Wellepad. De BB’s Partyshow maakt er alvast een vrolijke en gezellige boel van.

09.20 uur: Rond deze tijd zullen de eerste Pieten aanleggen aan de kade en zullen de kinderen alvast wat pepernoten in ontvangst kunnen nemen.

09.30 uur: Daar komt het pieten orkest ook weer aan, het wordt nu echt feest. Heel veel boten met pieten blijven maar aanvaren en steeds meer Pieten komen in Deventer aan, wat een feest!

09.35 uur: Rond deze tijd komt de Pakjesboot 12 van Sinterklaas onder de Spoorburg door, Sinterklaas is weer in de mooie Hanze stad Deventer.

10.00 uur: De Herauten kondigen aan dat Sinterklaas weer in Deventer is, Burgemeester en Wethouders zullen de goede Sint van harte welkom heten op het verlaagde Wellepad.

10.05 uur: Een kort welkomst woordje van burgemeester, vervolgens gaat Sint Nicolaas de kinderen van Deventer en omstreken een hand geven.

10.30 uur: De optocht gaat van start, Sinterklaas rijdt vol trots op zijn schimmel door de stad, ondertussen begint het pietenfeest in de Grote of Lebuïnuskerk, dit onder leiding van de BB’s Partyshow show.

Sinterklaas en zijn gevolg zullen de volgende route door de stad lopen: Welle, Zandpoort, langs de Waag, linkerkant v/d markt over de Brink, Korte Bisschopsstraat, Lange Bisschopsstraat en dan door naar het Grote Kerkhof.

11.00 uur: Sinterklaas gaat met zijn gevolg de Grote kerk binnen en gaat samen met de kinderen genieten van het feest.
In de kerk zijn de volgende activiteiten:
– Pietenspelen
– Springkussen
– De BB’s partyshow
– Optreden van de Pietenband
– Een lekker pepernotenijsje van Talamini

Dit feest in de Grote of Lebuïnuskerk duurt tot 12.30 uur.

11.50 uur: Sinterklaas verlaat het feestgedruis en gaat in kleine optocht naar het Deventer Ziekenhuis.

12.30 uur: Aankomst Deventer Ziekenhuis. Het gezelschap wordt welkom geheten door de directie van het Deventer Ziekenhuis.

12.45 uur: Sinterklaas bezoekt de kinderafdeling van het Deventer Ziekenhuis.

Vorig artikelVoel je goed tijdens de feestdagen
Volgend artikelPvdA Deventer steekt leraren hart onder de riem