DEVENTER – Op 6 november gaan de leraren staken. De PvdA Deventer staat pal achter de leraren en deelt in de aanloop naar de staking taarten uit bij Basisschool De Hagenpoort. Dit als symbool voor de steun aan alle leraren en scholen die strijden voor betere voorwaarden.

Raadslid Anke Hamstra is namens de PvdA Deventer woordvoerder onderwijs en vindt het belangrijk dat de leraren steun krijgen voor hun actie: “De mensen die in het onderwijs werken zetten zich dagelijks met hart en ziel in voor onze kinderen. Zij verdienen beter en het is goed dat ze daar weer de straat voor op gaan. Het wordt tijd dat het kabinet eindelijk luistert naar de leraren, ouders en kinderen.”

Het lerarentekort groeit elke dag. Scholen zijn genoodzaakt over te gaan tot vierdaagse schoolweken en dreigen over een paar jaar kinderen pas vanaf 5 jaar aan te kunnen nemen. Er worden klassen naar huis gestuurd of verdeeld over andere – toch al volle – klassen en laatst werd bekend dat elders in het land een school moest sluiten vanwege het lerarentekort.

Op 6 en 7 november zijn in de Tweede Kamer debatten over de onderwijsbegroting. De PvdA zal daar wederom pleiten voor meer geld voor het onderwijs. Vakbonden en werkgevers eisten voor de zomer al een noodpakket van ruim 420 miljoen euro voor het primair en voortgezet onderwijs. Maar tijdens de algemene politieke beschouwingen bleek al snel dat het kabinet niet van plan is extra te investeren in het onderwijs.

Het is dus tijd voor actie!

Laat ons weten of je meedoet!

Laat je ons weten als je aan deze actie mee gaat doen of hebt meegedaan? Tag ons in je Instagram- stories (@partijvandearbeid), op Twitter (@pvdadeventer) of stuur een mailtje (secretaris-pvda-dev@kpnmail.nl).

Vorig artikelIntocht Sinterklaas in Deventer programma
Volgend artikel23e Koerkamp wandeltocht op 30 november