COLMSCHATE – Op zondag 1 december organiseert de winkeliersvereniging van winkelcentrum Colmschate weer haar traditionele Pieten Festival. Een festival met minimaal 30 pieten, tal van leuke acts, lekker eten en vooral veel, heel veel vermaak!

Eten met de pieten
Dit onderdeel van het festival behoeft eigenlijk nog maar weinig uitleg; het wordt dit jaar al voor de 15e keer gehouden en is steeds weer een enorm succes. Kinderen beleven hierbij in 45 minuten een enorme hoeveelheid plezier, krijgen een overheerlijk eetpakketje, wat te drinken en ook nog eens een cadeautje! Om hieraan mee te kunnen doen heb je wel een kaartje nodig, maar een kaartje kost maar 1 Euro (verkrijgbaar bij Jumbo, Bruna en Gall & Gall op de Flora).
Wat gebeurt er precies? Kinderen komen met hun begeleider (hij/ zij heeft geen kaartje nodig) de tent binnen en krijgen een eetpakketje en wat lekkers te drinken. Zij gaan ermee naar de gedekte tafels die al klaar staan en waar een aantal pieten op hen staan te wachten. Dat wordt smullen!!
Als de kinderen het eten op hebben dan start de discopiet de muziek en barst het feest los! Er wordt gezongen, gedanst en veel gelachen. Na 45 minuten zit het feest er op en verlaten de kindertjes de tent.

Pieten Express
Is het een chauffeur of een machinist? Dat is niet heel duidelijk… maar wat wel duidelijk is, is dat de stuurpiet het geweldig vindt om de kindertjes rond te rijden in zijn Pieten Express. Meerijden kost helemaal niets en de stuurpiet rijdt de kinderen in een rondje om het winkelcentrum heen. In het passagiersgedeelte zit natuurlijk ook een Piet, die onderweg lekkere pepernootjes uitdeelt.

Pietendiploma
Welk kind droomt er niet van om Piet te worden? Maar ja, dat kan natuurlijk niet zo maar. Pieten zijn behendig, slim en hebben allemaal een diploma. Maar hoe kom je aan een diploma? Kinderen kunnen die halen op de Flora, door een parcours te doorlopen met cadeaugooien, een evenwichtsbalk en andere hindernissen. 2 strenge pieten bekijken of dat allemaal goed gaat en reiken daarna een echt pietendiploma uit!

Podiumfeest met special guests
Het grote podium staat op het plein ter hoogte van Bruna. Op dat podium vinden allerlei leuke activiteiten plaats, zoals optredens van de zangpiet, de acrobaat pieten  en de danspieten. Van de Goochelpiet zien we allerlei leuke trucs voorbij komen. Ook worden er leuke spelletjes gedaan, zoals de pieten bingo.  Deze editie zijn er meerdere special guests. Uiteraard komt Sinterklaas de kinderen verblijden met zijn bezoek, maar ook Kootje, de mascotte van Go Ahead Eagles komt langs en het trio uit Frozen, Elsa, Anna en Olaf maken hun opwachting.
Het volledige programma van het podiumfeest is te vinden op www.colmschate.com

Het pieten festival is op zondag 1 december, van 12 – 17 uur.

Vorig artikelGA Eagles rouwt om overlijden Willy Wientjes
Volgend artikelSfeerteam ADHD: trotse sfeermakers met rood-geel bloed