DEVENTER – Vier bijzondere optredens rondom kerst bij Artius, Cultuurpodium Keizerslanden.

Dinsdag 17 december

Dick van Altena met Kerstmuziek

Zelden werd er zo lang gesproken over een concert dan na het optreden van Dick van Altena (Oosterhout, 1957) in augustus van dit jaar. Dick  is een Nederlandse zanger, gitarist en songwriter. Hij componeert van countrysong tot kinderliedje. Hij schreef liedjes voor Henk Wijngaard en Pussycat. In augustus betoverde hij ons met zijn prachtige gitaarspel en zijn innemende stem. Vandaag zal hij ook de nodige kerstliederen  zingen en spelen.

Aanvang: 14.30 uur

Woensdag 18 december

Het Kerstverhaal van Dickens

In het beroemde ‘The Christmas Carol’ van Charles Dickens wordt de gierigaard Scrooge bezocht door drie geesten, die hem met verschillende momenten uit zijn leven confronteren en hem daarmee een spiegel voorhouden. Een ontroerend en humoristisch verhaal over hebzucht, berouw en liefde, dat nog niets aan betekenis heeft ingeboet. De vertelling wordt afgewisseld met geïmproviseerde muziek op de viool.  Thea Rijsewijk brengt onder de naam Het Muzikaal VertelTheater vertellingen die gebaseerd zijn op literaire verhalen.  Als actrice vertelt zij het verhaal op zo’n manier dat alle karakters voor de toeschouwer gaan leven. De muziek wordt gespeeld door violist Gerbrand Dijkstra.  Hij is de vaste muzikant van het Muziekgezelschap Mycelium.

Aanvang: 14.30 uur

Donderdag 19 december:

Kerstoptreden door Koor Dimence

Koor Dimence is een 55+ koor met vooral vrijwilligers die actief zijn binnen de zorggroep Dimence. Het repertoire bestaat voornamelijk uit Nederlandse liedjes, maar ook Engels en Duits. Het koor bestaat uit ongeveer 25 koorleden en een combo, bestaande uit twee gitaristen, twee accordeonisten en een drummer. Vanavond zullen ze vooral kerstliederen ten gehore brengen.

Aanvang: 19.30 uur

Zondag 22 december:

Kerstoptreden Popkoor Sh’Boom

Al meer dan 30 jaar het leukste koor uit Deventer! En een koor dat minimaal 2x per jaar bij ons komt zingen en spelen. Een gemengd koor (meer dan 30 koorleden), 1 pianiste, 1 gitarist en 1 dirigente. Enthousiast en gedreven, verbonden in de muziek. Vandaag zingen en spelen ze voor u een speciaal kerstprogramma.

Aanvang 14.30

Alle optredens zijn gratis toegankelijk maar een vrije gift wordt op prijs gesteld. Locatie: Woon- en zorgcentrum Humanitas, Radboudlaan 1 te Deventer.

Vorig artikelNieuwe bedden voor Carinova woonzorglocatie Sint Jozef
Volgend artikelChristmas -Edition Swingnight Boode Bathmen