DEVENTER – Voetbalvereniging FC RDC organiseert ieder jaar weer een snertloop, een afstand-loop welke toegankelijk is voor alle Deventenaren. De snertloop is al sinds lange tijd een echte traditie binnen de club!

FC RDC organiseert regelmatig baanbrekende projecten en de snertloop is er eentje die ruim 40 jaar oud is ondertussen. Deze uitdagende afstand-loop is voor iedereen toegankelijk. Uiteraard voor alle leden van FC RDC (groot en klein) maar ook als je geen lid bent, ben je van harte welkom. Je kunt meedoen met je hele familie, met vrienden en/of kennissen.

Dit evenement is al voor de 40e keer een enorme happening op en rond Sportpark Borgele als honderden lopers deelnemen aan verschillende afstanden. Zo kan je je als loper inschrijven voor de ‘Mailstreet 5 kilometer loop’ (aanvang 14.30 uur) en de ‘Slagerij Harmsen 10 kilometer loop’(aanvang 14.15 uur). Ook aan de jongste leden van de club is gedacht met de schitterende ‘Goalpromotions kidsrun’ (aanvang 13.30 uur) rondom het hoofdveld aan De Bredenhorst.

Inschrijven kan tot 2 januari 2020, echter wanneer je voor 22 december 2019 jouw aanmelding hebt geactiveerd op https://www.mijninschrijving.nl, of via de website van FC RDC, krijg je jouw startnummer zelfs op naam!

Natuurlijk is er een aantrekkelijk parcours uitgezet. Zo zullen alle deelnemers over de IJsseldijk richting Olst/Wijhe lopen om na een kleine 2 km rechtsaf te slaan door het prachtige gebied waar het bekende “Huis Nieuw Rande” ligt. Langs het bos van Stratenus gaan de lopers het mooie Diepenveen in, waar op de Oranjelaan de laatste kilometer ingaat.

Het parcoursrecord staat op naam van Chiel Segbers (1983) uit Deventer, hij deed 20 minuten en 37 seconden over de 5 kilometer. Snelste vrouw op deze afstand was Robin Vergouwen (1994) ook uit Deventer. Zij legde de 5 kilometer af in 23 minuten en 7 seconden.

Ook de snert mag natuurlijk niet ontbreken. Iedere deelnemer krijgt een kom heerlijke snert in het clubhuis, beschikbaar gesteld door Slagerij Harmsen te Diepenveen. Aansluitend nog even na borrelen op de nieuwjaarsreceptie waarbij de muzikale omlijsting verzorgd zal worden door de live band ‘Back2Back’.

Vorig artikelKerstmarkt in Sparrenheuvel in Diepenveen
Volgend artikelSonja’s restaurant review: Beryl’s Fish and Chips