DIEPENVEEN – De gemeente Deventer heeft een aannemer opdracht gegeven om in de Melchior van Brielstraat te Diepenveen voorbereidende graafwerkzaamheden uit te voeren ten behoeve van de herinrichting van de wijk Tjoenermarke, waar de van Brielstraat ook onder valt. De bedoeling van de graafwerkzaamheden is om te controleren en opnieuw in kaart te brengen van de bekabeling en de riolering in de straat.

Ook is er een boomchirurg aanwezig om de wortels die de straat omhoog drukken en zo langzamerhand een gevaar opleveren te inspecteren, om zodoende de gezondheid van de bomen te controleren. Er wordt onderzocht of het mogelijk is om de bomen te behouden door de straat te versmallen en de boomwortels daardoor meer bescherming te geven.

Een tweede reden voor het versmallen van de weg is dat er nog steeds veel te hard gereden wordt door enkele automobilisten waardoor er in de straat met de vele uitritten ook een gevaarlijke situatie ontstaat. Heel het dorp Diepenveen is al jaren een 30km gebied, maar niet iedere automobilist houdt zich daar aan.

De van Brielstraat is slechts één straat in de wijk die zal worden aangepast, ook de andere straten zullen in de komende 2 jaar worden verbeterd, aangezien door de hele wijk boomwortels de wegen vernielen. Er zullen ook veilige kindvriendelijke speelplaatsen gecreëerd worden en de beplanting in de hele wijk zal worden veranderd, zodat het onderhoudsvriendelijker is.

Vorig artikelWat is er in Deventer te doen (week 51)
Volgend artikelColumn Marcel Schoemaker: Kerstreces