DEVENTER – VoorleesExpress Deventer is op zoek naar betrokken en enthousiaste vrijwilligers met een passie voor (voor)lezen en affiniteit met kinderen. Samen met de ouders zorgt de VoorleesExpress ervoor dat taal en leesplezier een vaste plek in het gezin krijgen.

VoorleesExpress Deventer wordt uitgevoerd door de Bibliotheek Deventer. Het nieuwe voorleesseizoen start in februari 2020. Als vrijwilliger van de VoorleesExpress word je getraind en begeleid. Je doet kennis op over interactief voorlezen en het betrekken van de ouders bij het voorlezen. Er is plaats voor voorlezers en coördinatoren vanaf 18 jaar.

Aan de slag als voorlezer

Een voorlezer wordt gekoppeld aan een gezin met kinderen tussen de 2 en 8 jaar. Twintig keer komt de vrijwilliger wekelijks bij hen thuis om voor te lezen en samen met de ouders aan de slag te gaan. Daarin wordt de voorlezer begeleid door een coördinator. Daarnaast worden de voorlezers getraind in het (interactief) voorlezen en het uitzoeken van goede materialen.

Aan de slag als coördinator

Een coördinator begeleidt tijdens een voorleesseizoen voorlezers en hun gezinnen. Samen met hen zoekt de coördinator naar manieren om het voorlezen een blijvende plek te geven in het gezin. De coördinator organiseert voorlezersbijeenkomsten en brengt met de voorlezer drie keer een bezoek aan het gezin. Coördinatoren krijgen training en begeleiding van de projectleiding.

Meer informatie is te vinden op www.voorleesexpress.nl/locatie/deventer.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij de VoorleesExpress Deventer, voorleesexpress@bibliotheekdeventer.nl.

Vorig artikelModelspoorbeurs Zutphen óók voor de kleintjes
Volgend artikelKom op de thee