Welkom in het nieuwe jaar. Ik wens iedereen veel zegen, liefde en gezondheid toe. En sportief geluk, want ik ga het toch weer over voetbal hebben. Zondag gaan ‘we’ weer los, herstart de competitie. Met een plek in de subtop en uitzicht op de tweede plek. Tegenwoordig is dat directe promotie. Hadden we een maand of twee geleden niet gedacht, toen mopperden we over wéér een gelijkspel. Maar goed dat de rest net zo slordig was, waardoor we nog meedoen.

Ik weet niet hoe het met u is, maar ik check dagelijks toch een paar keer social media, nieuwsgierig wie onze nieuwe spits gaat worden. Want trainer De Gier heeft gezien wat wij ook gezien hebben, we missen een goalgetter. Woensdag zag ik even de naam voorbijkomen van Ruud Boymans in combinatie met Go Ahead Eagles. Ik sprong van blijdschap naast mijn stoel. Echter blijkt Almere zijn derde centrumspits te hebben binnen gehengeld en Kowet werd vermeld, omdat Ruud zondag speelgerechtigd hoopt te zijn tegen ons. Venema, Verheydt, Boymans, best wat namen voor Almere dat duidelijk hogerop wil.

Benieuwd of datgene wat Jack de Gier krijgt misschien nog beter is, dat mijn tijdelijke teleurstelling ongegrond is. Want terugkijkend kunnen we gerust concluderen dat het, na de terugkeer van Veldmate, verdedigend best okay zat. Dat Brito en Mertens verrassend sterk acteren en Beukema dé revelatie van het seizoen gaat worden. Verhulst weer betrouwbaar is, Lieftink cruciaal, Van der Venne regelmatig veelzijdig en Corboz constant. Maar voorin, dat hoef ik toch niet meer toe te lichten, daar schort het nog wel aan. Berden is ongehoord snel, maar zijn voorzetten missen rendement. Navratil behoudt het vertrouwen, iets wat tegenstrijdig is doelend op Bosz, maar het gaat zijn vruchten uiteindelijk wel afwerpen. Want Navratil is in potentie zo goed, dat hij in slechte vorm nog belangrijk kan zijn. Dat bewees hij de laatste wedstrijden wel. Dan die gewraakte centrumspits positie, wie moet je daar dan neer gaan zetten? Ngombo was geweldig tegen NEC, maar één zwaluw… En Rabillard is nog niet zo ver, prima pinchhitter denk ik. Deventer smacht naar types als Van Kooten, Linford of Kolder. Ik ken wel leuke alternatieven, maar het geld… is dat geld er, komt dat geld beschikbaar, dat is de grote vraag voor de komende weken.

Vorig artikelLezing Gert Jan Blankena ‘Sporen in het Landschap’
Volgend artikelDe PvdA in Deventer kiest voor natuurinclusief bouwen