DEVENTER  –  Van maandag 20 tot en met vrijdag 24 januari wordt op verschillende plaatsen in Deventer weer de Week van Gebed voor de eenheid van de Christenen gehouden. Een traditie die inmiddels lokaal al zo’n twintig jaar historie heeft. ‘’Deventer’’ is onderdeel van de wereldwijde jaarlijkse gebedsweek  die al meer dan honderd jaar wordt gehouden.

De bijeenkomsten in onze stad zijn steeds ’s avonds. Na een korte inleiding vanuit de Bijbel en enkele  liederen  wordt er gebeden (soms in een centrale groep; op andere avonden juist decentraal).  Het thema verschilt per avond. Elke deelnemende kerk brengt zijn eigen kleur in. De bijeenkomsten beginnen steeds om 19.30 uur, behalve  donderdagavond. Dan is de start om 19.00 uur. Iedere avond is er inloop (meestal met koffie en thee) vanaf 19.00 uur.

De locaties van de bijeenkomsten:

Maandag 20 januari Leger des Heils,  Rijkmanstraat 26. Inloop vanaf 19.00 uur, aanvang 19.30 uur.

Dinsdag 21 januari Heilige Lebuinusparochie (Broederenkerk), Broederenstraat, inloop vanaf 19.00 uur, aanvang 19.30 uur.

Woensdag 22 januari samenwerkingsgemeente 3GK (Koningskerk), Mariënburghstraat 4 (ingang Van Heetenstraat) , inloop vanaf 19.00 uur, aanvang 19.30 uur.

Donderdag 24 januari Prayer Station, gebouw Leger des Heils, Rijkmanstraat 26.  Inloop en aanvang gebedsavond 19.00 uur. Deze bijeenkomst is bij de missionaire gebedsgroep Prayer Station. Na een gezamenlijke start is er onder andere gelegenheid om in groepjes de straat op te gaan.

Vrijdag 24 januari: Filadelfiagemeente, gebouw Oase, Deltalaan/hoek Grevelingenstraat. Afsluiting van de vijf avonden met onder andere  dankzegging en lofprijzing. Inloop vanaf 19.00 uur, aanvang 19.30 uur.

Vorig artikelIdentiteit bekend van schipper die kilometerslang oliespoor veroorzaakte op IJssel
Volgend artikelAlle voordelen van Easyslim.nu