DEVENTER – Op 9 april 1945 werd Deventer door de Canadezen bevrijd. Meerdere monumenten in de stad herinneren ons aan die afschuwelijke tijd en daar willen wij tijdens de wandelvierdaagse graag bij stilstaan. Vooral op eerste 2 wandeldagen, waarvan de laatste 4 km door de stad voeren,  zal men dit merken. Op deze dagen worden de Lebuïnuskerk, het Stadhuis en het Etty Hillesum Centrum doorkruist.

De 4-daagse, georganiseerd in samenwerking met de Wandelvereniging Deventer, leidt ons door de mooie, gevarieerde omgeving van de oude stad Deventer. De dorpen Twello, Diepenveen, Schalkhaar, Colmschate en Bathmen worden hierbij aangedaan. Een mooie gelegenheid om de benen en voeten te testen voor het komende wandelseizoen en de ontluikende lente te begroeten.

Naast de beproefde 20, 30 en 40 km afstand, kan men dit jaar ook kiezen voor de 15 km. Mocht de tijd ontbreken om alle dagen te lopen, dan is het mogelijk om voor één of meerdere dagen te kiezen. Let wel, de inschrijving voor zowel de 4-daagse als de dagtochten zijn aan een maximum aantal deelnames gebonden. Het is dus zaak om er bijtijds bij te zijn.

De digitale inschrijving, die inmiddels is geopend, loopt t/m 31 maart. Nog niet opgegeven, ga dan naar www.w4dd.nl. Hier vindt u alle nodige info, deelnameformulier en overnachtingsadressen.

Vorig artikelAanhanger doormidden na forse aanrijding
Volgend artikelHet verhaal van Deventer op vijftig muren