vrijdag, 19 juli 2024
FOTO: Bibliotheek Deventer

Vrouwen vieren vrijheid in Deventer

FOTO: Bibliotheek Deventer

DEVENTER – Jaarlijks wordt op 8 maart 2020 stilgestaan bij de internationale vrouwendag. Dit jaar staat deze dag landelijk in het teken van 75 jaar Vrijheid. In Deventer heeft het organiserend comité daar ‘Economische Zelfstandigheid van de Vrouw’ als tweede thema aan toegevoegd. Graag nodigt het comité je uit om deze dag samen te vieren in de Bibliotheek, Stromarkt 18 in Deventer van 13.30-17.00 uur. Entree 5 Euro inclusief consumptie (alleen contant).

75 Vrijheid 
Wij leven in Nederland al 75 jaar in vrijheid, in vrede en zonder oorlog en dat is in de huidige tijd, in de wereld waarin wij nu leven heel bijzonder. Maar ook in onze stad met ruim 80 nationaliteiten, leven veel mensen die de laatste jaren zijn gevlucht voor oorlog(en) uit hun vaderland en in Nederland een nieuwe toekomst willen opbouwen.  

Een wereld te winnen
Hoe groot is de vrijheid van vrouwen in economisch, sociaal en maatschappelijk perspectief. Zijn we gelijkwaardig met de man binnen alle culturen en nationaliteiten? Wij weten dat daar nog een wereld te winnen is. Termen als diversiteit, vrouwenquotum, loonkloof, gelijke behandeling, zijn de afgelopen decennia veelvuldig gepasseerd. De verschillen zijn groot, en daarom moeten we de belangen van vrouwen blijven onderstrepen en is de bewustwording noodzakelijk voor alle generaties.  

Bibliotheek Deventer 
Op 8 maart 2020 wordt van 13.30 – 17.00 uur in de Bibliotheek Deventer een programma voor, door en met vrouwen georganiseerd, een inspirerende middag met lezingen en een debat waarin economische zelfstandigheid een grote rol speelt met prikkelende stellingen. 

Onder andere zullen aanwezig zijn:

Alice van Diepen – Directeur bestuurder Bibliotheek Deventer, 

Keklik Yucel – Directeur / Eigenaar KY Consultancy & Artikel 1 in Actie,

Liesbeth Grijsen – Wethouder gemeente Deventer

Huri Sahin – Raad voor het Openbaar Bestuur

Ellen Schild – Architect bij Groen+Schild

Nuran Florissen – Oprichtster van Vrouwen voor Elkaar

Mw. drs C.A. Boonstra – Feministisch theologe 

Vera Bon – Singer songwriter

Vorig artikelEen hechte band tussen ouder en baby
Volgend artikelRapper Snelle is dit jaar Ambassadeur van de Vrijheid
error: Content is beschermd!!!