zaterdag, 13 juli 2024

IJsselloop zet zich in voor opknappen kinderkamers

DEVENTER – De vijftiende editie van de IJsselloop vindt plaats op 19 april. De IJsselloop zet zich dit jaar in voor Rechtop. Deze organisatie knapt onder meer kinderkamers op bij gezinnen die daar geen geld voor hebben.

Stichting IJsselloop vindt het belangrijk om naast het organiseren van een mooi sportief evenement ook iets te betekenen voor goede doelen in en om Deventer. ”Het opknappen van kinderkamers door vrijwilligers van Rechtop hoort daar zeker bij,” laat voorzitter Erick van Zijl weten. “Een prachtig initiatief waar we graag onze steun aan verlenen. Het gaat om kamers van kinderen van ouders die onvoldoende financiële middelen hebben om bijvoorbeeld vloerbedekking of meubels te kopen. Door dit project krijgen de kinderen een plek waar ze zich veilig en thuis kunnen voelen, hun huiswerk kunnen maken en kunnen spelen. Ik hoop dat de IJssellopers deze kinderen willen helpen en dat we samen een paar mooie kamers kunnen realiseren.”

Rechtop
Rechtop brengt mensen bij elkaar die om verschillende redenen een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Mensen met een laag inkomen of mensen die moeilijk aansluiting in de maatschappij vinden. Op basis daarvan komen tal van projecten tot stand, zoals bijvoorbeeld de kinderkamers. Er is vanuit Rechtop ook een loopgroep ontstaan die gaat meedoen aan de IJsselloop. “Een van onze deelnemers heeft ontdekt dat ze graag hardloopt”, licht projectmanager Wendy Groener van Rechtop toe. “Ze is gevlucht uit haar thuisland. Daar is hardlopen voor vrouwen bijna onmogelijk. Haar enthousiasme werkte aanstekelijk en nu lopen we iedere week met zeven mannen en vrouwen. De een doet dat in zijn spijkerbroek, de ander op gewone schoenen. Het plezier is enorm en samen bereiden we ons voor op deelname aan de IJsselloop.”

Samenwerking
Directeur Trudy van der Hoek van Rechtop is blij met de samenwerking met het Deventer hardloopevenement. “Dankzij een subsidie en diverse sponsoren hebben we tot nu toe vijf kamers kunnen opknappen. Als je ziet hoe blij en trots de kinderen daarvan worden. Ze durven weer vriendjes thuis uit te nodigen en hebben weer een fijne plek thuis. Dat is zo ontzettend belangrijk. Hoe meer geld, hoe meer kamers we aan kunnen pakken, want we hebben nog veel gezinnen die we graag helpen. Dankzij donaties van de lopers van de IJsselloop kunnen we nog meer kinderen blij en trots maken: bedankt alvast!”

Meer informatie en over de inschrijving is te vinden op de website van IJsselloop.

Vorig artikelLogtenberg Op de Boerhaar valt in de prijzen!
Volgend artikelFinale Wie is de Mol? dit jaar te zien bij Vue Deventer
error: Content is beschermd!!!