donderdag, 25 juli 2024

Rapper Snelle is dit jaar Ambassadeur van de Vrijheid

FOTO: Lars Bos alias Rapper Snelle

DEVENTER – Rapper Snelle is dit jaar Ambassadeur van de Vrijheid. Dit maakte de rapper vrijdagochtend bekend. De rapper treedt op in Limburg, Brabant, Utrecht en Gelderland.

“Vrijheid is niet alleen zéggen wat ik vind, maar ook mogen vinden wat ik vind.” Met die woorden maakt de Deventer rapper Snelle bekend dat hij dit jaar Ambassadeur van de Vrijheid is. Dit betekent dat hij op 5 mei langs bevrijdingsfestivals gaat, al slaat hij onze provincie over.

Ook Roxeanne Hazes, dj’s Lucas & Steve en dj-trio Kris Kross Amsterdam zijn ambassadeurs. De artiesten vliegen in helikopters van Defensie van bevrijdingsfestival naar bevrijdingsfestival.

Vrijheid en veiligheid
Op de website van de bevrijdingsfestivals vertellen de artiesten wat hun connectie is met de Tweede Wereldoorlog. Snelle staat stil bij de verhalen die zijn opa vertelde over de Hongerwinter: “Hij was zelf nog maar een kind, maar moest uren lopen om aardappelen te halen.” 

“Vrijheid is voor mij ook verbonden met veiligheid”, vervolgt de Deventenaar. “Regels voelen vaak beklemmend. Je kunt iedereen vrijlaten met bijvoorbeeld drugs of hard rijden in het verkeer, maar is dat wel veilig? Die balans moeten we niet vergeten.” 

Bevrijdingsfestival
Het bevrijdingsfestival is een evenement dat jaarlijks op bevrijdingsdag is. Het evenement vindt plaats op diverse locaties door het hele land. De festivals worden georganiseerd om de bevrijding van Nederland in de herinnering te houden. Meer dan 200 artiesten treden op en honderdduizenden bezoekers zijn aanwezig. Op de bevrijdingsfestivals draait het niet alleen om muziek. Er zijn ambassadeurs van de vrijheid die met een helikopter langs de festivals gevoerd worden om aandacht te vragen voor onvrijheid, mensenrechten en oorlog.

Meer informatie over het festival is te lezen op www.bevrijdingsfestivals.nl.
(Bron: RTV Oost)

Vorig artikelVrouwen vieren vrijheid in Deventer
Volgend artikelColumn Erik Langs de Lijn: Mooi kluppie hé?
error: Content is beschermd!!!