DEVENTER – Tijdens de start van het Zorgtechnologie Event op donderdag 30 januari in het Go Ahead Eagles Stadion tekenden twaalf bestuurders de Regionale Ontwikkelvisie Wlz. Dat deden zij in aanwezigheid van Ernst van Koesveld van het ministerie van VWS en Wim Ankersmit en Jacqueline Poortvliet van Zorgkantoor Midden IJssel. Met het ondertekenen van deze visie is bekrachtigd dat de organisaties gezamenlijk werken aan de uitdagingen in de zorg, onder de noemer Samen voor Sallandse Zorg. Een belangrijke mijlpaal.

Loes Kater, bestuurder van ZGR, en Jacqueline Poortvliet, projectleider Kwaliteitskaders van Zorgkantoor Midden IJssel lichtten tijdens de startbijeenkomst de regionale ontwikkelvisie Wlz toe. ,,Wij zijn trots op het feit dat we vandaag samen deze visie ondertekenen”, liet Loes Kater weten. ,,De visie is natuurlijk geen doel op zich, maar wel een mooi middel om ons doel te bereiken: een duurzame toekomst van de langdurige zorg in Salland.” Jacqueline Poortvliet stond stil bij de rollen die alle partijen in dit proces innemen. ,,Zorgkantoor Midden IJssel vindt deze samenwerking heel belangrijk en wij faciliteren dit dan ook graag. Want: bij elkaar komen is een begin, bij elkaar blijven is vooruitgang, maar samenwerken is succes.”

Vervolgens zetten alle bestuurders hun handtekening onder de Regionale ontwikkelvisie Wlz en is de samenwerking officieel bekrachtigd. Directeur-generaal langdurige zorg bij het ministerie van VWS, Ernst van Koesveld, is trots op de Sallandse samenwerking. ,,Het gebeurt in de regio”, zei hij tijdens de startbijeenkomst. ,,Samenwerking is essentieel om de uitdagingen aan te pakken. Durf over schotten heen te kijken en geef cliënten ook een belangrijke stem. Met de ondertekening van deze visie hebben jullie het belangrijkste obstakel al overwonnen. Jullie hebben elkaar gevonden en gaan samen de uitdagingen in de zorg in deze regio aan.”

Samen voor Sallandse Zorg
Samen voor Sallandse Zorg is een samenwerkingsverband van twaalf zorgorganisaties, Zorgkantoor Midden IJssel en WGV Zorg en Welzijn. Het doel is duidelijk: samen in de regio de uitdagingen waar de langdurige zorg voor staat aanpakken. Om die uitdagingen aan te gaan, is de Regionale Ontwikkelvisie Wlz ondertekend en zijn inmiddels drie projecten gestart: de Regioverpleegkundige, de Sallandse Praktijk Leerroute en Technologie voor warme zorg.

Kijk ook op: www.samenvoorsallandsezorg.nl

Vorig artikelEvenementenbureau VVV en Mediaburo Schoppema maken officiële bevrijdingskrant
Volgend artikelAvondvierdaagse Deventer, wie helpt er mee?