De boerin meehelpen op de boerderij
Na eerst het boerenoverleg met wat drinken en wat lekkers gaan de kinderen de boerin helpen met het verzorgen van de dieren. Ze leren en zien veel van dieren en de natuur. Bijv. dat kippen hun ei in een legnest leggen en niet zomaar ergens in het hok. Naast het voeren van alle soorten dieren (herten, varkens, alpaca’s), gaan de kinderen de varkens borstelen, pony borstelen, eieren rapen, konijnen knuffelen, pauw bewonderen en nog veel meer. Aan het einde ontvangen de kinderen een heus diploma, iets lekkers en iets leuks. Na het programma kunt u blijven en de kinderen laten spelen op de boerderij of nog even bij de dieren gaan kijken. Voor het voeren gebruiken we kleine kruiwagentjes, maar voor de grotere kids hebben we ook gewone grote. Vooraf opgeven. www.hertenboerderij.nl

Dinsdag/woensdag/donderdag:  18, 19, 25, 26, 27 februari. 10.00-12.15 uur. Middendijk 22, Nijbroek. Entree: € 6,50, volwassenen 2,50.

Even if it hurts en Je suis Marie-Antoinette
Even if it hurts. Esmay Groot Koerkamp exposeert in Kunstenlab tekeningen en animaties over de liefde die verkeerd begrepen wordt. De mens is vaak wanhopig opzoek naar zijn of haar wederhelft. In Plato’s ‘Symposium’ staat liefde als onderwerp centraal.

Verder presenteert Eveline Visser ‘Je suis Marie-Antoinette’. De kunstenaar heeft een fascinatie voor Marie-Antoinette en gebruikte dit thema in meerdere werken. In Kunstenlab laat ze een totaalinstallatie zien. Als toeschouwer word je als het ware in een decor, en daarmee in de gevoelswereld van Marie-Antoinette meegenomen.

T/m 15 maart. Kunstenlab, Havenplein 20 , dinsdag t/m zondag 13 – 17 uur. Entree: gratis.

Vorig artikelDeventer Voedselbank zoekt coördinatoren voor bedrijfsvoering
Volgend artikelHistorische Lezing: Baggeren in de IJssel